Nowe miejsce cyklicznych spotkań KCM w centrum Polski?

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

Postautor: Shipp dodano: 21 wrz 2010, 18:41

"Zróbcie"... "ja proponuję..." co to kuśwa jest? Koncert życzeń? Proponuję, podsuwam pomysl lokalizacji, organizacji => zglaszam się jako organizator. Już to przerabialiśmy rok temu, że ktoś chcial zlotu w Borkach tylko się zastanawial "czy Shippowi nie za daleko żeby organizowal". Proszę o potraktowanie tematu w ten sposób, że zglaszam pomysl to i czuję się opowiedzialny za niego.
Ja to widzę tak: chętni do zorganizowania zlotu podają pomysly lokalizacji. Jeśli któryś zdobędzie ogólną akceptację, osoby zamieszkujące tę okolicę zajmują się organizacją zlotu, powolują swój komitet organizacyjny, jeżdżą, dzwonią, zalatwiają. Nie możemy wyslugiwać się nikim na silę, na zasadzie "wszyscy chcemy tu czy tu a pechowiec mieszkający w okolicy chce czy nie, musi zrobić". Nie tak, poza tym nie można też obciążać organizacją zlotów wciąż tych samych osób, mogą oni pomagać ale pozwólmy też wykazać się innym.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Postautor: Wiesław dodano: 21 wrz 2010, 19:27

Mariusz najwyraźniej zbytnio sie podniecasz najpierw zaakceptujmy jakąś propozycje a potem znajdą się ludzie i to przygotują proponując J. Gopło sprawdziłem baze noclegową i jest możliwość wynajęcia ośrodka w cenie 35 zł od osoby a i wszystkim było by prawie po równo
Pozdrowienia z Borów Tucholskich
Awatar użytkownika
Wiesław
Klubowicz

Motocykl: KEEWAY SUPERSHADOW 250 V
Tel. kom.: 602899398

Postautor: Shipp dodano: 21 wrz 2010, 20:45

No jakbyś mnie nie znal :)) przecież wiesz, że ja już mam taki styl bycia, 20kilka lat we wojsku zrobilo swoje ;-)
A co będzie jak zaakceptujemy jakąś lokalizację a ludzie się nie znajdą do roboty? :rotfl:
Najlepiej niech każdy kto zna jakąś fajną lokalizację i w miarę nie ruinującą kieszeni poda swoją propozycję, ale niech też liczy się z możliwością, że może zostać przy okazji organizatorem :oklasky:
Na pewno nie sam, zawsze okoliczni klubowicze mu pomogą :buttrock:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Postautor: Wiesław dodano: 21 wrz 2010, 21:10

No i oto chodzi :oklasky:
Pozdrowienia z Borów Tucholskich
Awatar użytkownika
Wiesław
Klubowicz

Motocykl: KEEWAY SUPERSHADOW 250 V
Tel. kom.: 602899398

Postautor: mlynaszz dodano: 21 wrz 2010, 21:14

Organizacja na odległość, to nie jest wielki problem. Większość spraw zakończeniowych załatwiałem mailowo i telefonicznie i tragedii chyba nie było. Oczywiście, że lepiej jest, jeśli ktoś ma możliwość sprawdzenia powiedzmy miejscówki na żywo, czy zna okoliczne atrakcje do zwiedzania. Niemniej nie ma on obowiązku brać na swoje barki ciężaru organizacji. Nie każdy chce, czy może się tego podjąć. Pomoc autochtonów jest niezwykle cenna, ale nie nieodzowna.
Jestem za tym by rozpoczęcie odbyło się gdzieś w centrum. Wtedy przynajmniej walka o puchar za najdłuższy przejazd byłaby ciekawsza ;-)
Bartek już kilkakrotnie wskazywał okolice Tomaszowa. Będzie w okolicy, to rozezna sprawę.
Jeśli jednak znajdzie się jeszcze ktoś, kto wskaże konkretne, atrakcyjne cenowo (np. nocleg za free :D ) i lokalizacyjnie miejsce, a na dodatek zechce się włączyć w organizację to warto będzie taką propozycję rozpatrzeć :!:
Póki co gadamy sobie luźno, bo za oknem jeszcze słonko świeci, a najbliższe dni zapowiadają się pięknie :motor:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Postautor: dorplas dodano: 21 wrz 2010, 21:16

Gródek Krajeński? ? ? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:motor:
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Postautor: mlynaszz dodano: 21 wrz 2010, 21:27

dorplas pisze:Gródek Krajeński? ? ? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:motor:

:stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Postautor: Niebieski dodano: 21 wrz 2010, 21:57

I tak bez kombinowania nigdy choćby dupa była żelazna i Skuti podołał nie zdobędę pucharu, ale strasznie korci mnie pojechać trochę dalej i mieć konkretny powód. Ponieważ sam dość rzadko bywam na południu, że o górach nie wspomnę to jeśli szanowne grono przyjaciół pozwoli, rzucę taką sugestię by było to dość mocno na południu. Ostatnio cosik reklamują nawet o atrakcji wschodniej Polski, może 2w1, czyli południowy wschód. Dodatkowo, brać z południa jak na moje oko ma mniej możliwości pochwalenia się swoimi pięknymi stronami. Ostatnio jadąc służbowo z Częstochowy w okolice Jędrzejowa przejeżdżałem obok pięknych jak dla mnie ruin zamku na wzgórzu w Olsztynie,

Obrazek

kręcą mnie m.in. takie atrakcje, może to być fajnie położone jezioro, nawet elektrownia obok Bronkowa itp., dla mnie właśnie jest to "to suuuper". Elektrownia, no właśnie i tu żałuję że jakoś nie nacieszyłem się tą elektrownią, czasu było, tylko człowiek z mocnym poczuciem dnia poprzedniego nie miał chęci na turystykę :mur:

Obrazek

Zwiedzanie w trochę wolniejszym tempie jak na rozpoczęciu 2010 i z trochę większą ilością atrakcji byłoby dla mnie świetną sprawą, oczywiście trzeba by było się mocno przygotować do czegoś takiego, jakieś opisy dokładne, linki, zdjęcia itp. przed samą imprezą aby człowiek wiedział co będzie miał okazję zobaczyć na własne oczy. Jeśli Was też takie coś chwyta, to ma papa byłaby niezmiernie szczęśliwa :rad:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, 22:09 przez Niebieski, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: mike_russ dodano: 21 wrz 2010, 23:17

Południowy wschód? z mojej strony trzy dni urlopu na sam dojazd! :_hura" _boisie (znaczy- i chciałby i boi się)
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Dobry dodano: 22 wrz 2010, 07:56

Podejmuję się w 100% zorganizować rozpoczęcie w Tomaszowie-Mazowieckim,do Tomaszowa mam 480km ale telefony też istnieją a i pewnie zawitam tam jeszcze w tym roku
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy motocyklowe