beniamin82 pisze:Widzę że się rozkręcasz z tymi modyfikacjami. Fajnie tylko nie przekombinuj żeby się nie okazało że motocykl przestanie cie słuchać.
Co do amortyzatorów to jezeli piszesz o przednich to należy wymienić w nich olej na gęstszy. Wiele chińczyków ma miękkie amortyzatory z przodu, szczególnie w segmencie 125.
Z klockami, nie wiem. Dawaj foty obejrzymy.
Cartman pisze:Jaki olej wlać i jak to zrobić?
jacecek pisze:Tu http://chomikuj.pl/jacecek w folderze Galeria\Amory_przod masz moją dokumentację zdjęciową.
beniamin82 pisze:Cartman pisze:Jaki olej wlać i jak to zrobić?
viewtopic.php?f=19&t=5391&hilit=olej+w+lagachjacecek pisze:Tu http://chomikuj.pl/jacecek w folderze Galeria\Amory_przod masz moją dokumentację zdjęciową.
eNgine pisze:Przy twojej wadze 20W może się okazać ok, ale w sumie koszt oleju do lag nie duży więc spróbuj obydwu.
Cartman pisze:Dużo osób zalewa 15w i jest ok ale dużo osób to zwolennicy chromu no tylko bez urazy trzeba mieć dystans do siebie ...ja bym wolał pewniaka z racji pozycji i wagi... i tylko raz to zrobić. Dla tego pytam o 20w . Chodzi o to czy nie będzie przegiecia i coś poleci bo za gęsty.
eNgine pisze:Cartman pisze:Dużo osób zalewa 15w i jest ok ale dużo osób to zwolennicy chromu no tylko bez urazy trzeba mieć dystans do siebie ...ja bym wolał pewniaka z racji pozycji i wagi... i tylko raz to zrobić. Dla tego pytam o 20w . Chodzi o to czy nie będzie przegiecia i coś poleci bo za gęsty.
Jedyna wada wlania 20W to może być po prostu dyskomfort tłumienia dziur i nierówności w jezdni i wolniejsza reakcja zawieszenia na uskoki - (motocykl może podskakiwać na nierównościach i tracić kontakt z podłożem). Dlatego każdy musi znaleźć swój złoty środek - pewności w prowadzeniu, komfortu i nurkowania przy hamowaniu. Ja swojego czasu wymieniałem w zippie olej z fabrycznego (niewiadomo czego) na firmowy 10W i tłumienie się poprawiło, ale nie stracił na miękkości. Zastanawiałem się czy nie zalać 15W jednak tą opcję sobie zostawiłem na kolejną wymianę oleju w lagach - tyle że ja ważę 72 kg i mój motocykl to właśnie armatura.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości