Cruiser 250 na wtrysku: opinie, recencje, eec

Postautor: krysz dodano: 04 sty 2012, 17:04

Cruenzo, ten Keeway w Zakręcie /Wesołej/ to jeszcze istnieje?
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: cruenzo dodano: 04 sty 2012, 17:12

Nie wiem prawdę powiedziawszy. Spróbuj zadzwonić.
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Postautor: robimal84 dodano: 05 sty 2012, 13:23

Ta dioda faktycznie ma wskazywać rezerwę. U mnie też nie świeciła. Przy oddaniu motocykla do przeglądu zostało to zrobione. Podobno wiesza się jakiś pływak stąd brak sygnalizacji przez diodę. Więc póki gwarancja jest to niech działają panowie serwisanci.
robimal84
Forumowicz

Motocykl: Suzuki V Strom

Postautor: arekf dodano: 30 sty 2012, 11:04

Hej czy ktoś ma dostęp do porządnego manuala do Cruisera 250 ?

Polska instrukcja to dramat (do wersji gaźnikowej) - anglojęzyczna też chyba nie do końca aktualna...

Na razie dręczą mnie trzy rzeczy.

Jak się dostać do akumulatora żeby go podładować ? Rozumiem że aku jest pod siedzeniem, ale nawet nie mogę go rozłączyć a co dopiero dopiąć krokodylki.

Czy wersja z wtryskiem ma blokadę kierownicy ? Próbuje przekręcić kluczyk jak w instrukcji i lipa.

I jak zamontowaliście tablicę rejestracyjną - ni cholery nie pasuje do ramki :(

Pozdrawiam
arekf
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser EFI

Postautor: cruenzo dodano: 30 sty 2012, 12:08

akumulator jest pod siedzeniem kierowcy. Żeby się do niego dostać, musisz zdjąć kanapę pasażera potem kierowcy i masz akku jak na dłoni, kluczyk 10 chyba tam podejdzie. Blokada kierownicy być powinna, wiec może masz uszkodzoną lub coś źle robisz. Ja u siebie przekręcam kierownicę w lewo i normalnie ja kluczykiem blokuję.
Co do tablicy, to ta oryginalna ramka się na ch*j nadaje. albo kup sobie rameczkę w sklepie z częściami motocyklowymi i ją przełóż albo nawierć tavlicę i przykręć na stałe z pominięciem tej ramki (ja mam tak u siebie).
Manuala do cruisera masz w moim chomiku o ile ci już nie wysyłałem wcześniej i raczej nic innego nie znajdziesz.
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Postautor: arekf dodano: 30 sty 2012, 23:31

Dzięki za odpowiedź, wiertarka pójdzie w ruch :).
arekf
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser EFI

Postautor: bzz dodano: 07 lut 2012, 00:47

hmm przeglądam instrukcję cruisera i w wyposażeniu jest (powinna być?) saszetka z narzędziami: 3 imbusy, rurka płaskie klucze i śrubokręt uniwersalny, wszyscy to dostali czy ja mam wybrakowany model?
PS czy znalezienie luzu to taka uroda tego silnika? w sumie tak bardzo by to nie przeszkadzało gdyby silnik dało się odpalić na biegu ze wciśniętym sprzęgłem
bzz
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 2011

Postautor: kacpero dodano: 07 lut 2012, 00:55

Wszystko gra - teraz zamiast kluczy dają pałeczki do ryżu :rotfl: musisz dobrze poszukać, to taka chińska zabawa w chowanego :_hura"
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: cruenzo dodano: 07 lut 2012, 17:24

bzz pisze:hmm przeglądam instrukcję cruisera i w wyposażeniu jest (powinna być?) saszetka z narzędziami: 3 imbusy, rurka płaskie klucze i śrubokręt uniwersalny, wszyscy to dostali czy ja mam wybrakowany model?
PS czy znalezienie luzu to taka uroda tego silnika? w sumie tak bardzo by to nie przeszkadzało gdyby silnik dało się odpalić na biegu ze wciśniętym sprzęgłem

Nie jesteś osamotniony w kwestii kluczy. ja tez nie dostałem ale jakoś nie narzekam z tego powodu. Co do znalezienia jałowego biegu, to na początku tez miałem problem, ale po dotarciu zaczęło to lepiej pracować. jest nawet myk, by odłączyć tę blokadę, tak że dasz rade i na 5 biegu silnik odpalić. A ty masz pojęcie o elektryce, więc do dzieła. musisz tylko odpowiedni wątek znaleźć. Nie pamiętam tylko czy był on pisany u nas czy u banitów
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Postautor: krysz dodano: 07 lut 2012, 17:45

bzz pisze:hmm przeglądam instrukcję cruisera i w wyposażeniu jest (powinna być?) saszetka z narzędziami: 3 imbusy, rurka płaskie klucze i śrubokręt uniwersalny, wszyscy to dostali czy ja mam wybrakowany model?

Wszystko się zgadza, bo ja dostałem dwa identyczne komplety kluczy /jeden oddałem Mrzystemu z Voyagerem/, stąd brak u Ciebie :))
Co chodzi o znalezieniu luzu miałem ten problem przez pierwsze kilometry, ale myślę, jak pisze Michał, że to się ułoży.
Mój Cruiserek odpala na każdym biegu po wciśnięciu klamki sprzęgła :_hura"
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250