WWS II

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

WWS II

Postautor: LEFTHANDY dodano: 19 sie 2009, 06:12

majkelpl pisze:No ale o czym tu dyskutowac ? _bezradny
Wiadomo ze motocykl to urzadzenie mechaniczne i zawsze sie cos moze popsuc.
Rozpatrujemy tutaj roznice miedzy wyjazdem chinczykow i wyzwaniem jakim byla taka trasa a nie lajtowym smiganiem japonczykow z przelotowa 140 km/h i szybkim, bezstresowym dotarciem do celu :motor:
Poza tym ... Wielka Wyprawa miala byc z zalozenia wyjazdem chinczykow a inne motocykle mialy byc "na przyczepke" :mrgreen:

Stary, po pierwsze: nawet super ultra japoński Kawasaki Ninja 250, (produkowany na Tajwanie, he, he) czy Honda CBF 250, też nie rozwinie 140km/h. Więc przestań w końcu myśleć magicznie jak blondyna, bo nie jesteśmy kretynami i trochę temat znamy. Zwłaszcza, że tym i owym się jeździło. Kupowanie sprzęta z półtoralitrowym silnikiem o mocy 75KM jest, delikatnie mówiąc, mało praktyczne. Koreańska 650-ka TLSa objeżdża twój przereklamowany japoński szrot, na luzaku jak chce. A w ruchu miejskim, zostawia cię hen w ciemnej d.upie.
Po drugie: zależy po jakich drogach się jedzie. Jak się jedzie jakąś polną drogą, ochlapaną z wierzchu asfaltem to można jajo znieść i lekka 250 po takich wertepach skacze jak ch...j, nawet przy małych prędkościach.
Jak się sunie autostradą, to kilometry połyka się w zastraszającym tempie, nawet jadąc bardzo lajtowo ok. 100km/h.
Po trzecie: każda daleka wyprawa jest w pewnym sensie wyzwaniem. Nawet jak się jedzie autokarem. A ostatnimi czasy jazda autokarem okazuje się nawt bardziej ryzykowna niż chińskim sprzętem. Poza tym nie chodzi tu tylko o "wyzwania" związane z samą podróżą. Wystarczy, że gdzieś np. w Turcji napijesz się wody z kranu i masz takie "wyzwanie", że twoja d.upa może tego nie przetrwać.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2009, 06:28 przez LEFTHANDY, łącznie zmieniany 1 raz
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

WWS II

Postautor: Shipp dodano: 19 sie 2009, 06:26

Lupus pisze:uuu wodzu ostro po bandzie pojechałeś po 4rtej nad ranem :D

Ostro? Grzeno objeżdża Majkela swoją 250 jak chce. Majkel przy nim to zwykły pikuś /Pan Pikuś/...
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

WWS II

Postautor: LEFTHANDY dodano: 19 sie 2009, 06:36

Grzeno pisze:
majkelpl pisze:
Nie no, Grzeno, czym Ty jechałes ? Popsulo sie cos ??

Chińską klejonką co to tylko jak stoi to się do czegoś nadaje ( za taką kasę co za niego dałem już się odpłacił nie jedno krotnie ) no ale co ja mogę wiedzieć jak to nie jeździ nie odpala a samo przepchanie po podwórku to już problem bo się wszystko rozkręca i tym sposobem od samego pchania prawie 20 tyś na blacie w 8-9 miesięcy co za gówna jak mi teraz żal dupę ściska że wydałem kasę na tę klejonkę do patrzenia .

Grzeno, jesteś kozak dla mnie. opowiedz coś więcej co takiego było z tym sprzęgłem, jak i gdzie to pospawałeś i co było z tym tirem?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

WWS II

Postautor: jacek dodano: 19 sie 2009, 13:27

czy my musimy mieć w klubie takich majkelpl i sie przejmować smętnymi wupocinami ?
jacek

WWS II

Postautor: mlynaszz dodano: 19 sie 2009, 15:34

Flar pisze:Majkelpl jest takim naszym pierwiastkiem chaosu :swir: Don Chichot walczący z chińskimi wiatrakami :buttrock:

Na początku się zastanawiałem nad jego "misją" ale stwierdziłem że to po prostu taki element rozrywki jak zaglądam tutaj.

...to nie miałeś okazji poznać wcześniejszych elementów chaosu, pod postaciami Yuby'ego i Greedo :rotfl:
Majkel przy nich jest wielbicielem chińszczyzny :rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

WWS II

Postautor: Grzeno dodano: 19 sie 2009, 20:22

LEFTHANDY pisze:
opowiedz coś więcej co takiego było z tym sprzęgłem, jak i gdzie to pospawałeś i co było z tym tirem?

co ze sprzęgłem? opowiem i zrobię foty jak dojdzie do mnie nowa część , spawanie do zasługa Mariusza i Sławka ( teraz będą się czepiać którego to miałem wspomnieć jako pierwszego :D )
a co do tira to teraz legendarny podnóżek do obejrzenia będzie na żywo tylko do końca imprez tegorocznych , później foty
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

WWS II

Postautor: LEFTHANDY dodano: 20 sie 2009, 04:32

tls pisze:ale czemu wlasciwie wszyscy tak jakos wszedzie
i huzia na rózia personalnie na Michała ?

Łojezu, bo mógłby przynajmniej w tym temacie dać sobie spokój z tymi uszczypliwościami. Wszyscy już tym żygają, a w dodatku to jest offtop.

-- Dzisiaj, 03:43 --

Grzeno pisze:co ze sprzęgłem? opowiem i zrobię foty jak dojdzie do mnie nowa część , spawanie do zasługa Mariusza i Sławka ( teraz będą się czepiać którego to miałem wspomnieć jako pierwszego :D )

To mieliście tam spawarkę ze sobą :wielkieoczy:
Grzeno pisze:a co do tira to teraz legendarny podnóżek do obejrzenia będzie na żywo tylko do końca imprez tegorocznych , później foty

Grzeno, zapodaj więcej konkretów, bo ja akurat nie znam tych legend
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

WWS II

Postautor: Shipp dodano: 20 sie 2009, 12:18

Michał, po prostu musisz nieco bardziej pod kątem KCM gospodarowac swój czas. Kręcisz kilosy nie wiadomo gdzie i z kim a każdy by chciał miec ze sobą w grupie wypasionego Wildka :))
Nawet nie wiesz ile straciłeś nie mogąc z nami lansowac się po bulwarze Kotoru w pełnym słońcu wzdłuż plaży na oczach podziwiających wczasowiczów z całej Europy! I tak kilkadziesiąt kilometrów przy samej wodzie wąskimi uliczkami pomiędzy niemal nagimi laskami :_hura"
Shipp
Forumowicz

WWS II

Postautor: Dziadek dodano: 20 sie 2009, 13:22

Wodzu dawai fotki tych lasek :))

-- Dzisiaj, 12:39 --

Panowie czy to warzne czy to chinski sprzet czy japonia i tak wszystko produkowane jest w chinah :)) a produkcja idzie na takich samych maszynach i z taka dokladnoscia jak na calym swiecie i niewiem dlaczego z punktu a do punktu b dojechaci chiniczykiem to jest wyczyn ja swojego czasy zaczynalem od komara jako gowniaz a kilosow sporo sie jezdzilo a to 50 siatka to chyba musze sie zglosici do ksiegi ginesa.Moto jak moto ma jezdzic poto jest a nie od swieta wyprowadzic przejechaci sie a potem mo staci bo sie popsuje .
Dziadek

WWS II

Postautor: Shipp dodano: 20 sie 2009, 22:14

majkelpl pisze:
Shipp pisze:
Nawet nie wiesz ile straciłeś nie mogąc z nami lansowac się po bulwarze Kotoru w pełnym słońcu wzdłuż plaży na oczach podziwiających wczasowiczów z całej Europy! I tak kilkadziesiąt kilometrów przy samej wodzie wąskimi uliczkami pomiędzy niemal nagimi laskami :_hura"

Wiem stary i bardzo tego zaluje, ale jak wczesniej pisalem moja ex dala mi dzieciaki na caly sierpien i musialem wszystkie plany, spotkania i wyjazdy zostawic i zajac sie dziecmi ..
Taki lajf _bezradny

No Franek, ustaw starą w przyszłym roku tak, żeby nie weszła Ci w drogę i jedź z nami!
Po namyśle kształtuje się w mojej głowie już przyszłoroczny wypad. Tak kombinuję: rok temu była Słowacja i Czechy, w tym roku z Czech i Słowacji /praktycznie niemal z miejsca gdzie zakończyliśmy zeszłoroczną wycieczkę/ pojechaliśmy na Węgry, Bośnię i Hercegowinę, Czarnogórę i Chorwację /zakończyliśmy w Rijece/. Pomyślałem, że było by dobrze kontynuowac tę tradycję i w przyszłym roku zacząc od Rijeki i poleciec na zachód - Słowenia i Włochy /może Hiszpania?/. I tak dalej aż objedziemy Europę. Później zmienic kierunek z począwszy od Podgoricy /gdzie byliśmy jako najdalej wysuniętym punkcie na południe/ skierowac się do Albanii, Grecji itd.
Shipp
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy motocyklowe