Ok, gmole przyszły - pasują prawie idealnie. Co musiałem delikatnie przerobić:
1. Górne mocowanie - oryginalnie jest odgięte w kierunku kierownicy i nie przylega do ramy. Żeby nie kupować nowego cybantu z dłuższymi końcówkami, mocowanie to podgiąłem (oczywiście przed montażem) w stronę ramy o jakieś 0,5-1 cm i już cybant pasuje, a samo mocowanie znajduje się prawie przy ramie. Pojeżdżę trochę, niech się ułoży i wówczas dokręcę mocniej śruby. Klakson jak widać na zdjęciu, przykręciłem wraz z jego uchwytem do jednej z końcówek cybantu i przekrzywiłem na środek, żeby był symetrycznie.
2. Dolne mocowanie - ma rozstaw trochę szerszy od mojej ramy, tak więc musiałem lewe i prawe ramię mocowania (te z otworami) podgiąć do wewnątrz o ok 1 cm każde. I druga rzecz, która u mnie wystąpiła - oryginalna śruba ramy była za krótka kiedy doszły z dwóch stron mocowania gmola, w związku z czym musiałem ją wymienić na dłuższą, a żeby nie odkręcać jednego z tłumików (dłuższa śruba bez jego demontażu się nie mieści) włożyłem ją odwrotnie tj. łeb ma z drugiej strony i już jest git.
Całość prezentuje się tak - jak na 152 zł wraz z przesyłką jak dla mnie świat i ludzie, a i w razie wywrotki motocykl jest jakoś tam zabezpieczony: