Tytus pisze:Beniamin. Mam pytanie. Pomijając kwestię ceny, które moto będzie lepszej jakości? Czy produkt Kinroada (Dark Star), czy Senke (Zipp Raven 125). Jakie opinie o tych firmach mają sami Chińczycy?
Pewnie żadnej opini nie mają...
już tłumaczę:
Senke wyprodukowało w 2014 roku 128 734 motocykli z czego wyeksportowało 125 889, zostaje 2845 motocykli na 136milionów mieszkańców
Wynik ten dał Senke 21 miejsce pod kątem eksportu i 39 pod kątem wyprodukowanych motocykli. To już lepiej wypada Yingang (Romet ADV 125)
Kinroad czyli Xiantian nie figuruje w statystykach bo nie łapie się w pierwszej piędziesiątce...
Dla porównania czołówka pod kątem produkcji rocznej:
1)Jiangmen Grand River Group Co., Ltd. 2 072 702 motocykli
2)Chongqing Loncin Motorcycle Co., Ltd. 1 386 518 motocykli
3)Lifan Industry (Group) Co., Ltd. 1 382 167 motocykli
...
39)SENKE czyli Heshan NANLIAN Motorcycle Industry Co., Ltd. 128 734 motocykli (w tym 125 889 na eskport)
I nie wiem jak wśród chińczyków, ale obcokrajowcy będący tam na kontraktach wybierają:
CF Moto
Keewaya (Qianjiang Group Co., Ltd)
Qingqi
Zongshena
Shineraya
niekoniecznie w tej kolejności, ale głównie się tam kupuje dualsporty i enduro.
Żeby sprawdzić ile jakich sprzętów zostało sprzedanych w chinach musiałbym odjąć produkcję od eksportu, a nie mam na to czasu .
Choć może zaprzegnę jutro excela...
Tytus pisze:Drugie pytanie do fachowców. Jaką funkcję pełni przewód (rurka) odchodzący od głowicy i idący do góry do jakiegoś ustrojstwa pod bakiem . Przewód jest od strony przedniego koła , rzecz dotyczy Zipp Ravena 125. Dark Star tego nie ma.
http://olx.pl/oferta/motocykl-zipp-rave ... 2;promoted
To jest doprowadzanie powietrza do katalizatorów. Bez tego katalizatory mogą się zapchać. Po wycięciu katów można to zaślepić.