close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Mój KXD 125 :)

Re: Mój KXD 125 :)

Postautor: Damianos 980 dodano: 20 lut 2015, 22:23

Tytus pisze:Kolega nie zamierza jeździć po polnych drogach i bezdrożach tylko po lasach." Piękna sprawa" - z całym szacunkiem, ale to dość odważna teza.

A uważasz że jeżdżące traktory w lesie są lepsze niż jednoślad? Polecam przejść się do lasu gdy przejedzie traktor, szczególnie gdy jest mokro tak jak teraz. Zobaczysz jakie koleiny robi. Jest głośniejszy od tej motorynki co mam... Ale no tak crossy w lesie to zło. Przeanalizuj co bardziej szkodzi...
Awatar użytkownika
Damianos 980
Forumowicz

Motocykl: Aprilia RX 125

Postautor: Tytus dodano: 20 lut 2015, 22:30

Odpowiem może w ten sposób. Kulturalny, wychowany człowiek zachowuje się w lesie po prostu cicho. Poza tym nie śmieci i nie brudzi . Przepisy prawa które zakazują wjazdu do lasu pojazdom mechanicznym zostawmy na boku.
Tytus
Forumowicz

Motocykl: Romet ADV 125

Postautor: Damianos 980 dodano: 20 lut 2015, 22:32

I na tym pozostańmy :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/edb ... abe2b.html

Tylko 114 minuty pozostały :)
Awatar użytkownika
Damianos 980
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 20 lut 2015, 23:03

Tytus pisze:Kolega nie zamierza jeździć po polnych drogach i bezdrożach tylko po lasach." Piękna sprawa" - z całym szacunkiem, ale to dość odważna teza.

Wiadomo młodość swoje prawa ma. Ale rzeczywiście las to ostoja zwierzyny i powinno tam być cicho.
U mnie trochę lasów też jest, to korzystałem na wsk bez prawka za małolata. Ale raczej jeździłem drogami nieutwardzonymi np. Dojazdowa do jednostki wojskowej lub do jakiegoś siedliska.

Nie wiem jak w Rzeszowie, ale np. U wójka w wiosce pod Zakopanem, mnóstwo jest dróg "polnych" przez las dopuszczonych do ruchu.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Bayer83 dodano: 20 lut 2015, 23:13

kiedyś było głośno, że służby leśne i policja ścigały ludzi jeżdżących na quadach po lasach, więc z tym bym raczej uważał, pomijając sam fakt niszczenia przyrody to jazda w lesie bez odpowiednich dobrych ciuszków może się bardzo źle skończyć, gałęzie wbrew pozorom bardzo łatwo przebijają ludzkie ciało i zabawa się kończy

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 8,1,0.html
Wolność słowa - prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych.
Awatar użytkownika
Bayer83
Forumowicz

Motocykl: FYM FY250
Komunikator: 2063003

Postautor: Damianos 980 dodano: 21 lut 2015, 00:10

za 30 minut będzie film na kanale Damianos 980. A co do newsa to tytuł powala. Silnikiem samym jeździli? Motorem ... co za wieśniaki piszą te newsy.
Awatar użytkownika
Damianos 980
Forumowicz

Postautor: Gixer dodano: 21 lut 2015, 00:21

Damianos 980 pisze:za 30 minut będzie film na kanale Damianos 980. A co do newsa to tytuł powala. Silnikiem samym jeździli? Motorem ... co za wieśniaki piszą te newsy.

ja trochę tego nie rozumiem.. tej całej nagłej nagonki w necie na motocykl a nie motor .. od zawsze mówię na motocykl motor.. bo tak jestem przyzwyczajona i bardzo rzadko mówię motocykl.. czy to znaczy że jestem wieśniakiem jak ktoś kto pisał tego newsa? :swir:
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: Damianos 980 dodano: 21 lut 2015, 00:31

Można tak powiedzieć :P (bez obrazy)
MOTOR - Silnik
MOTOCYKL - Jednoślad
Taka jest poprawna forma ;)
Awatar użytkownika
Damianos 980
Forumowicz

Postautor: Bayer83 dodano: 21 lut 2015, 00:33

Młody ! Powiem tak, dla mnie i 99% ludzi z KCM-u motocykle to coś więcej niż bezduszne maszynki, "motocykl" to słowo używane raczej przez ludzi nie mających zbyt wiele wspólnego z " 2oo " ( 2oo - czytaj dwa kółka), i dla Twojej świadomości "motocykl" to : MOTOR, MOTONG, MOTÓR, a nasza pasja/choroba to MOTOCYKLIZM, ja mając 16 lat jeździłem Jawą 350 TS, nikt mi jej w prezencie nie dał i nikomu nie chwaliłem się(jak np. Frog) tym co potrafię bo po prostu kocham to co robię, po roku musiałem podnieść tłumiki, Ty pewnie nie wiesz po co i jak to się robiło, po to że standardowe rozwiązanie było dobre do spokojnej jazdy, wiesz ile wtedy znaczyła owiewka do Jawy?
fajnie że chcesz jeździć ale nie wypowiadaj się na tematy których sam dopiero się uczysz, bo twoja wypowiedź na temat słowa "motor" leciutko mnie zdenerwowała, ja sam tak mówię, za to na silnik NIKT NIE MÓWI "MOTOR"

I pamiętaj motocyklizm trzeba mieć w sobie, a później przeradza się w pasję, sens życia i w coś naprawdę ważnego beż czego nie możesz żyć

Nie obrażaj się za to co Ci teraz piszę ale nie mogłem przemilczeć, przykro mi
Wolność słowa - prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych.
Awatar użytkownika
Bayer83
Forumowicz

Motocykl: FYM FY250
Komunikator: 2063003

Postautor: Gixer dodano: 21 lut 2015, 00:38

Damianos 980 pisze:Można tak powiedzieć :P (bez obrazy)
MOTOR - Silnik
MOTOCYKL - Jednoślad
Taka jest poprawna forma ;)

dzięki za miano wieśniaka :) ... taka trochę żenua ... każdego tak poprawiasz jak ktoś rozmawia na ulicy i mówi motor a nie motocykl ? każdy mówi tak jak sie mu podoba,jest mu wygodnie .. ciekawe czy ty na silnik mówisz motor.... sorry ale nóż w kieszeni sie otwiera
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle