Duże pojemności

Duże pojemności

Postautor: Grzeno dodano: 11 sty 2009, 19:40

A co to jest wygląda jak jinlun a silnik ma 350 http://www.extrememotorsales.com/Vision-350-550.jpg
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Duże pojemności

Postautor: hellraider dodano: 12 sty 2009, 09:57

Ja z kolei na pytanie o moto większych pojemności otrzymałem od LIFANA taka in formację :

Dear Tomasz,

Nice day!

This is Jessica from Lifan. Thanks for your interest of our products. As for the model LF400 EEC3, we would like to give you our most favorable quotation as follows:

FOB Chongqing without warranty parts: USD2120.00

Kindly find attached the pictures and relavant specifications for your reference.If you have any question, please feel free to contact us.

Best regard,
Jessica
Chongqing Lifan Imp. & Exp. Ltd
Tel:+86 23 6166 3541
Fax:+86 23 6166 3299
Mobile:+86 13996430345

Wynika z tego , że moto o poj.400 cm bedzie kosztować 2120 usd ( hurtowo of course :-) )

Zaraz potem dostałem jeszcze taka informację :

Dear Tomasz,

Good day!
This is Jennifer from Lifan,taking charge of the Polish market.I got your mail and found out you're interested in our choppers.I feel regretful to inform we have already got a partner to sell LF250 there.Anyhow,LF400,the exclusive model from Lifan is still available at present.Later my colleague Jessica will send you quotation and relative information of it.
By the way,could you give me some introduction of your company?Under the negative affect of USA crisis,could you advise how's the situation in Poland now?What's your plan for 2009's sales?
Your soon feedback will be more than appreciated by us.
Best regards.

jennifer
hellraider

Duże pojemności

Postautor: daro dodano: 13 sty 2009, 14:40

Kwestia tylko ile trzeba ich wziąć w tym hurcie. Jak za taką cenę to wziąłbym nawet kredyt aby kupić. Ale skoro tyle w hurcie,to jego realna cena(w detalu) w Polsce będzie w rzeczywistości dwa razy większa:(
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Duże pojemności

Postautor: Greedo dodano: 13 sty 2009, 14:53

LEFTHANDY pisze:Mi by wystarczyło coś w przedziale 500-650, moc zadowalająca (potrzebuję, tak naprawdę tylko coś trochę mocniejszego od Rude Bettie) i spalanie w granicach 5l. Dla mnie to ważne.

Ten Jialing na fotce ze "Ścigacza.pl" wygląda trochę inaczej niż na stronie producenta:

http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/a ... 4.jpg.html

http://www.jialing.com.cn/newjl/en_web/ ... oductid=86

Mam jakieś dziwne wrażenie, że silnik w tym motorku (tym ze zdjęcia ze "ścigacza") do złudzenia przypomina ten od Suzuki.

Kopia Horneta, silnik montowany w CBR F3 i właśnie Hornecie. Fajne kopie - bałbym się tym jeździć.
Awatar użytkownika
Greedo
Forumowicz

Motocykl: Japoński x4 i chiński czoper:)

Duże pojemności

Postautor: herrmannek dodano: 14 sty 2009, 12:36

herrmannek

Duże pojemności

Postautor: dorplas dodano: 14 sty 2009, 16:21

Transformers?
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Duże pojemności

Postautor: daro dodano: 14 sty 2009, 17:57

Transformers he,he, dobrze ujęte:) Ale idzie ku lepszemu,bo zaczynają robić coś większego.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Duże pojemności

Postautor: LEFTHANDY dodano: 16 sty 2009, 00:02

hellraider pisze:Ja z kolei na pytanie o moto większych pojemności otrzymałem od LIFANA taka in formację :

Dear Tomasz,

Nice day!

This is Jessica from Lifan. Thanks for your interest of our products. As for the model LF400 EEC3, we would like to give you our most favorable quotation as follows:

FOB Chongqing without warranty parts: USD2120.00

Kindly find attached the pictures and relavant specifications for your reference.If you have any question, please feel free to contact us.

Best regard,
Jessica
Chongqing Lifan Imp. & Exp. Ltd
Tel:+86 23 6166 3541
Fax:+86 23 6166 3299
Mobile:+86 13996430345

Wynika z tego , że moto o poj.400 cm bedzie kosztować 2120 usd ( hurtowo of course :-) )

Zaraz potem dostałem jeszcze taka informację :

Dear Tomasz,

Good day!
This is Jennifer from Lifan,taking charge of the Polish market.I got your mail and found out you're interested in our choppers.I feel regretful to inform we have already got a partner to sell LF250 there.Anyhow,LF400,the exclusive model from Lifan is still available at present.Later my colleague Jessica will send you quotation and relative information of it.
By the way,could you give me some introduction of your company?Under the negative affect of USA crisis,could you advise how's the situation in Poland now?What's your plan for 2009's sales?
Your soon feedback will be more than appreciated by us.
Best regards.

jennifer

Stary, ja też tam pisałem właśnie do Jessici. Oni cię wzięli za sprzedawcę. Warto może jednak odpisać tej Jennifer, że sytuacja jest cholernie daleka od OK. Można by pogadać z Kacpero jaka jest sytuacja i coś im tam skrobnąć. Może jednak zabrać się za sprzedaż chińskich motongów?

Mam pomysł. Minimalna ilość w hurcie to pięć sztuk. Można by zebrać pięciu zainteresowanych i sprowadzić pięć lifanów po cenach fabrycznych? 2120$ to mniej niż cena chińskiej 250-tki w Stanach w detalu.
Co wy na to?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Duże pojemności

Postautor: Shipp dodano: 16 sty 2009, 00:08

No, koszty transportu, homologacja, cło, akcyza i nie wiem co jeszcze. Dodatkowo nie wiadomo, czy zechcą sprzedac jednorazowo jedynie kilka sztuk. Pewnie będą chcieli sprawdzic, jaka firma, ile może kupowac i z jaką częstotliwością etc. Nie chcę Cię zniechęcac, ale to nie jest takie proste, jak Ci się wydaje.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Duże pojemności

Postautor: LEFTHANDY dodano: 16 sty 2009, 00:22

Do przełknięcia. Nie interesuje ich żaden długoterminowy kontrakt bo to widać po treści maila i ruchach naszych importerów.
Podejrzewam również, że koszty transportu mogą być podobne lub nawet niższe niż przy sprowadzaniu ze stanów. Ale to zależy.
Natomiast będą stałe niezależnie czy będzie to pięć maszyn czy jedna. Sprawa homologacji też nie jest problemem jedna trudność to EURO 3. Ten sprzęcik może nie spełniać tego warunku. Ale słyszałem, że da radę obejść i to.

Generalnie sprawdzenie tego nie jest problemem. Jeśli znalazło by się kilku chętnych to mogę się za tym zakręcić.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...