mariusz_ino pisze:Ja na 16 zrobiłem ponad 4tys. kmNajpierw kupiłem 17. Do miasta nawet fajna ale dopóki nie musiałem używać 5biegu. Po przejechaniu 250km zmieniłem na 16. Ja swoje ważę a zdarzało mi się zabierać mojego plecaczka na otwarcia czy zamknięcia sezonów motocyklowych. Uważam, że w takim wypadku to właśnie tylko zębatka 16z. Spokojnie przelotowa też oscyluje w granicy 90 do 100km i można używać piątki do przyspieszania . Ja kupiłem firmy JT wraz z łańcuchem RK.
mariusz_ino pisze:Kupiłem w larsonnie przez internet. Zębatka przednia JT F259-16, 16Z, rozmiar 428 (dane przepisane z faktury).
Łańcuch napędowy RK 428 H/ bezoringowy wzmocniony (ja brałem dłuższy ale potem i tak musiałem rozkuć nadmiar i dodatkowe koszta miałem ). Wystarczy fabryczna ilość ogniw na te zębatki (o ile dobrze pamiętam to 128 ale proponuje się upewnić). Jeżeli byłby do wyboru łańcuch oringowy to brałbym taki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości