Wielkopolska

Tematy dotyczące lokalnych spraw.

Re: Wielkopolska

Postautor: Szubi dodano: 31 maja 2013, 13:10

jedna z moich ulubionych tras :). Gdyby nie deszcz, to może byśmy z Mike_rusem dojechali do Czarnkowa i byłaby szansa na wspólne spotkanie. Sam ośrodek rzeczywiście jest godny polecenia. Byłem tam na kursie sędziowskim.
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: Niebieski dodano: 31 maja 2013, 18:55

Arcon pisze:Hehe, znam tę górkę pod Wałczem, kiedyś mówili na to "magnetyczna górka", fajna sprawa :D

Całkiem możliwe, ja to tak nazwałem po tym jak widziałem drogowskaz :)) Podobno oprócz czarów jest to mocno złudne miejsce, znajomy opowiadał, że jego kumpel geodeta przyjechał tam ze swoim sprzętem i mimo mocnego wydawałoby się wrażenia, że stoimy przed wzniesieniem "Czarodziejską Górką", to tak naprawdę jesteśmy już na jej wierzchołku. Dziwne jak można umysł oszukać, mimo zdaje się trzeźwego błędnika :)) prostych drzew. Zjawisko naprawdę jest fajne, aż nikomu się nie chce wierzyć w zapewnienia geodety po sprawdzeniu, że moto zaraz po ruszeniu na jedynce można przełączyć na luz, zgasić i podjechać jakby pod to wzniesienie z taką samą prędkością dobrych kilkanaście/dziesiąt metrów (nie jechałem na jedynce do 100km/h żeby mi tu nie było że mogłem :)) ).

Szubi pisze:jedna z moich ulubionych tras :). Gdyby nie deszcz, to może byśmy z Mike_rusem dojechali do Czarnkowa i byłaby szansa na wspólne spotkanie. Sam ośrodek rzeczywiście jest godny polecenia. Byłem tam na kursie sędziowskim.

W sumie tak, jak najbardziej, choć wycieczkę zaczynaliśmy od Piły i kończyliśmy, znajomi w Dębę. Jak podjechaliśmy pod ich chatę, to po kilku minutach zaczęło kropić. Znając prognozy pogody na ten dzień (zapowiadali burze), postanowiliśmy ruszyć w takim drobnym deszczyku, bo może być gorzej i lać jak to ostatnio bywało przez całą noc. Zatem na samo spotkanie w Czarnkowie mogłoby być już za późno. Sam wyjazd był tyle razy odkładany wciągu ostatnich 3 dni, zmieniany, że sami nie wiedzieliśmy rano czy zostajemy w domach, czy przekornie innym którzy też chcieli jechać, znajomi kumpla, czy też prognozom jednak wyjechać widząc piękny poranek. Udało się jednak :)) Szubi, Mike nadrobimy ;)

Przy okazji żona kolegi obiecała już nie bić go jak zbliża się do 140km/h po przejażdżce ze mną, kto by pomyślał, że szybkość ma tak zbawienne właściwości :)) Moja Ania za to stwierdziła, że owszem na armaturze jest wygodniej, ale czuje się mniej bezpiecznie, brak odpowiedniego zjednoczenia z moto i jeźdźcem znaczy mną :*
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: Szubi dodano: 11 cze 2013, 22:01

było już o tym pisane viewtopic.php?f=31&t=4155 ale tak gwoli przypomnienia ( może jednak ktoś się skusi ;) )

zbliżają się tradycyjne obornickie wianki, na które chciałbym Was wszystkich serdecznie zaprosić. Są jedną z atrakcji Dni Obornik.
Cały plan obchodów można przeczytać tu:http://www.oborniki.pl/bez-kategorii/program-dni-obornik-2/

Z ciekawszych rzeczy:
w piątek wieczorem koncerty (zespoły które wystąpią podane w powyższym linku)

sobota 1) Festyn Lasom Przyjazny organizowany przez Nadleśnictwo Oborniki,
2) Wianki - (naprawdę fajne fajerwerki ale dopiero ok. 22,30) w tym roku Aloha Hawaje

niedziela 1)g.11,00 ja zmierzam na nierówną walkę z 21 kilometrami, czyli półmaraton _boisie
2) g.15,00 Parada motocykli i aut z historią
(jak do tej godziny dojdę do siebie to zamierzam jechać i dumnie reprezentować chińską myśl techniczną :D )

Na końcu taka mała prośba. Jak ktoś się skusi i przyjedzie pokibicować mi w 1/2 maratonie, i zobaczy że gdzieś stoję, że coś nie tak z moimi biegami, to taka prośba: niech mnie porządnie kopnie w d***ę lub na pych abym dalej jechał :whip:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Niebieski dodano: 13 cze 2013, 12:22

W sobotę 15.06.2013 impreza w okolicy, OLD WINGS z Wyrzyska organizuje III NADNOTECKI RAJD MOTOCYKLI ZABYTKOWYCH "STARE SKRZYDŁO". Będzie można popatrzeć na fajne staruszki, grupa zaprzyjaźniona z nami, byli u nas w Gródku, znajomki mieszkającego też w Wyrzysku Kacpero. Powinienem się znaleźć tam jakoś pod wieczór, może ktoś jeszcze :?:

http://www.oldwings.pl/Aktualnosci.htm
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 17 cze 2013, 17:47

Szubi pisze:było już o tym pisane viewtopic.php?f=31&t=4155 ale tak gwoli przypomnienia ( może jednak ktoś się skusi ;) )

zbliżają się tradycyjne obornickie wianki, na które chciałbym Was wszystkich serdecznie zaprosić. Są jedną z atrakcji Dni Obornik.
Cały plan obchodów można przeczytać tu:http://www.oborniki.pl/bez-kategorii/program-dni-obornik-2/

Z ciekawszych rzeczy:
w piątek wieczorem koncerty (zespoły które wystąpią podane w powyższym linku)

sobota 1) Festyn Lasom Przyjazny organizowany przez Nadleśnictwo Oborniki,
2) Wianki - (naprawdę fajne fajerwerki ale dopiero ok. 22,30) w tym roku Aloha Hawaje

niedziela 1)g.11,00 ja zmierzam na nierówną walkę z 21 kilometrami, czyli półmaraton _boisie
2) g.15,00 Parada motocykli i aut z historią
(jak do tej godziny dojdę do siebie to zamierzam jechać i dumnie reprezentować chińską myśl techniczną :D )

Na końcu taka mała prośba. Jak ktoś się skusi i przyjedzie pokibicować mi w 1/2 maratonie, i zobaczy że gdzieś stoję, że coś nie tak z moimi biegami, to taka prośba: niech mnie porządnie kopnie w d***ę lub na pych abym dalej jechał :whip:

Pisałem do Ciebie na PW , przyjadę w sobotę na wianki, powrót do Poznania i w niedzielę na półmaraton i paradę motocykli i samochodów.
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: Szubi dodano: 17 cze 2013, 21:21

super :) a co z resztą wielkopolski i nie tylko _bezradny . Jest okazja na wspólne spotkanie :piwa: (chociaż raz nie pracuję w weekend :_hura: ) Wsiadać na :motor: :chopper: :chopper2: i na paradę co najmniej przyjeżdżać . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: LadyDragon dodano: 17 cze 2013, 21:23

Szubi, za to my pracujemy :(
Awatar użytkownika
LadyDragon
Klubowicz

Motocykl: plecaczek
Tel. kom.: 500721926

Postautor: Szubi dodano: 17 cze 2013, 21:40

szkoda szkoda :( bo impreza jest naprawdę fajna
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: mike_russ dodano: 26 lip 2013, 16:50

Jutro o 16:00 msza u ks. Edy w Gułtowach. Wprawdzie impreza Sharks MC, ale z nabożeństwa pewnie mnie nie wygonią ;)
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Szubi dodano: 13 sie 2013, 18:51

w czwartek (dzień wolny) a ja uziemiony :mur: Po pierwsze primo: zdechła z przodu opona, do drugie primo: mam dyżur opieki nad babcią. Jak nie mogę polatać sam lub z Wami, to może przylecicie do mnie na grilla ? Jak komuś wypadnie droga przez Oborniki to zapraszam :) Grilla, wungiel ;) , chleb, musztardy itp mogę zapewnić, reszta we własnym zakresie. Sorry motong wyciągnął w tym miesiącu trochę kasy ode mnie (prądnica, regulator napięcia, opona) i normalnie nie stać mnie aby zaszlachtować prosiaka.

Jak na razie przyjeżdżają Mike_russ, Biedrona (okazja aby poznać nową koleżankę, która dołączyła do naszego forum) oraz moja koleżanka z pracy z facetem.

Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regiony