przeczytałeś typowe informacje wyczytano-zalecane, czy zalecane przez producenta łańcucha dane w sieci, mam łańcuch x-ringowy, od nowości używam olej przekładniowy, mam na kulane na tym łańcuchu ponad 20 tyś, mój sprzęt ma sporą moc i tendencje jakby nie patrzał na wyciąganie łańcucha, ale... pierwsze naciągania łańcucha i to tylko odrobinę miałem po ok 8 tysiącach km, nic się nie dzieje z uszczelnieniem x-ring, jest czysty, to żeby używać do takowych łańcuchów spray to tylko i wyłącznie siła producenta, a wiadomo towar musi się sprzedawać, zbudowałem oliwiarkę samoczynną połączoną z elektroniką i dawkowaniem jak się komu podoba, założyłem już kilka sztuk tej oliwiarki w KCM, i spisuje się nieźle. Myślę tylko o tym aby uzupełnić raz na spory czas zbiorniczek olejem, cała moja praca z łańcuchem, nie trzeba myć, czyścić cackać, itp.szubiszu pisze:a czy są jakieś przeciwwskazania aby na x-ringa itp. stosować przekładniowy ? Gdzieś, kiedyś przeczytałem, że na tego typu łańcuchy to tylko spray-e, a na zwykłe to Hipol.

Hawk1985 pisze:2) przed smarowaniem.........należy rozgrzać łańcuch.....
dito pisze:Teraz kupiłem smar s100, najpierw wyczyściłem łańcuch jakimś sprayem do łańcuchów i czysty łańcuch spryskałem s100.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość