Spróbuj jeszcze pobawić się wieczorem z tym modułem. Obudowa pewnie jest nierozbieralna i sklejona na stałem ale spróbuj ją otworzyć. Płytka jest zalana silikonem, ciężko się to usuwa ale da rade to oczyścić. Potem weź lupę i poszukaj zimnych lutów. Może będziesz mieć farta i uratujesz ten moduł i pojeździsz, za nim znajdziesz nowy. A jak się nie uda to i tak to do kosza pójdzie i tak.
Moduł jak najbardziej będzie pasować od virago XV250. Ale zanim kupisz coś na allegro poczytaj jeszcze na forum virago, ponieważ podobno były moduły blokowane do 250-tki, które miały jakieś dwie litery na końcu numeru części. Z tego forum wyczytałem że były 250-tki blokowane do 17KM czyli 13kW i był odblokowane 21KM czyli 16kW. Nie wiem czy to jest prawda ponieważ miałem przyjemność oglądania oraz rozmowy z właścicielem takiej yamahy i z jego wypowiedzi wynika że jego moto nie da rady polecieć więcej niż 135km/h w sprzyjających warunkach, a tyle to i mój roadstar się bujnie z halnym w plecy. Z dowody rejestracyjnego wynika że kolega z forum virago ma wersje właśnie tą 16kW.
Moduł próbuj znaleźć albo w romecie bo był przecież romek z V2. Do Keeway też zadzwoń i powiedz że chcesz moduł do Cruiser 250. No i zipp-a też możesz męczyć bo ROADSTAR to ten sam pieron. A jak wszyscy cię podkurwia albo rzucą jakąś niesamowitą cenę to próbuj od virago kupić używany.