autor: Zimny dodano: 29 cze 2011, 15:46
Wiesz...ja kupiłem same tarczki z przekładkami na wymiar mi się niby zgadzają czekam na kuriera jak dojadą napiszę coś więcej...nie wiem od jakiego quada one są na aukcji opisane było że ATV 150, 200 ccm i nic więcej...w zestawie tarczek jest 6 w wektorze 5 i nie wiem czy ta pierwsza z ATV również podobnie jak w wektorowym sprzęgle jest węższa.pozdrawiam.
-- EDYTOWANY Dzisiaj, 11:52 --
No więc właśnie dostałem tarcze z przekładkami...z tego co przymierzyłem to pasują:)dokładnie dam znać po południu jak będę montował, sprzęgło kupiłem w tym sklepie:http://allegro.pl/sprzeglo-tarcza-sprzegla-atv-150-200-i1668914689.html#gallery tarcze pochodzą z quada najprawdopodobniej kingway możliwe że bashan lub coś podobnego pozdrawiam jak będę montował i wszystko spasuje to zdam relację:)
-- EDYTOWANY Dzisiaj, 18:41 --
Potrzebna pomoc, poskłądałem sprzęgło na nowych tarczach i psikus...działa ono odwrotnie;/ co jest nie tak?Peter może masz foty jak montowałeś sprzęgło?u mnie poskładałem na 4 sprężynach 4 śrubach wszystko wydaje się być ok a cały czas jest na luzie dopiero gdy pociągnę klamke sprzęgła wskakuje bieg czyli zupełnie odwrotnie niż być powinno:/ jak powinno być to sprzęgło tym łożyskiem tocznym w którą stronę?bo obawiam się że możliwe że to źle poskładałem;/pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź bo się z tym aktualnie męczę.
-- EDYTOWANY Dzisiaj, 20:00 --
No tak wina była w łożysku które mi wypadło i włożyłem odwrotnie już wszystko jest ok...co do samego sprzęgła to to które wam podałem jest z quada wszystkie tarczki i przekładki jednakowego rozmiaru jednak jest jedno ale, u nas pierwsza tarczka która wchodzi jest węższa bo jest frez, i tu jest problem;/ ja mogłem założyć moją starą tarczkę bo była ok i sprzęgiełko ładnie mi teraz działa, w najgorszym wypadku można próbować stoczyć tą tarczke z quada na tokarce ale nie wiemczy to będzie możliwe, tudzież szukać na wymiar ja cały czas będę jej szukał bo przezorny zawsze ostrożny jak coś dopasuję to wam dokładnie opiszę:)ale na tą chwilę wektor działa i jestem zadowolony.
ps.mój moto jest po pewnych modyfikacjach nagram filmik i wrzucę wkrótce bo muszę się pochwalić;)