WEKTOR 150 NIE ODPALA

WEKTOR 150 NIE ODPALA

Postautor: Demon dodano: 26 kwie 2010, 09:43

Witam wszystkich,
mam odwieczny problem z rozruchem swojego motocykla, o co chodzi?
Mianowicie: za każdym razem kiedy próbuję odpalic silnik w moim motorze to ni chole.. nie odpala, potrafi wykręcić cały zapas akumulatora i nic. Co mu pomaga??? Odpalam go w taki sposób: wykrecam świece i ręcznie daje mu "zastrzyk" benzynki co cylindra. Po kilku próbach i prośbach motor odpala, co ciekawe bez zastrzyku w serducho nie odpala nawet na pych... masakra mam go lekko dość.
Powiecie gaźnik przeczyść - już to zrobiłem kilkakrotnie. Kranik ma przepustowaść, iskra jest fajna, nowe świece.
Jak jest ciepły to zapala na dotkniecie, ale jak ostygnie albo na drugio dzień rano - kręci i nic, a ma cieplej niż ja w domu :D

Nie wiem chyba nie odwzajemnie miłości do mnie...

Może ktoś z Was miał podobny problem, albo pomysł jak go rozwiązać.

Pozdrawiam,
Mariusz
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Motocykl: WEKTOR 150

WEKTOR 150 NIE ODPALA

Postautor: Luca dodano: 26 kwie 2010, 10:51

Wygląda na to jakby ci ssanie nieprawidłowo działało. Do tego możesz jeszcze zwiększyć poziom paliwa w komorze pływakowej ustawiając pływak (delikatnie odegnij blaszkę zamykającą zawór).
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

WEKTOR 150 NIE ODPALA

Postautor: Demon dodano: 27 kwie 2010, 07:15

Luca ssanie działa, gaźnik czyściłem wielokrotnie, ale nie pomyślałem o zwiększeniu dawki paliwa w komorze pływakowej,
bo bałem się ze na ssaniu będzie mi swiece zalewac.
No spróbuje, może się uda.

Pozdrawiam, i dzięki za podpowiedź.
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Motocykl: WEKTOR 150

WEKTOR 150 NIE ODPALA

Postautor: Luca dodano: 28 kwie 2010, 08:40

Jeszcze sprawdź szczelność połącznia między gaźnikiem a cylindrem, czy guma nie pękła. Gdzieś przyczyna musi być.
No i sposób odpalania ma znaczenie.
Ja ze dwie minuty wcześniej odkręcam kranik i idę się ubierać. Paliwko ma wtedy czas dopłynąć, tam gdzie powinno.
Potem zaciągam ssanie i kilka razy ruszam manetką, następnie zapłon i pali od pierwszego. ;-)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Wróć do inne motocykle...