close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Uszczelniacze lag Benyco Tekken (Hyper, VZ5)

Uszczelniacze lag Benyco Tekken (Hyper, VZ5)

Postautor: Gembu dodano: 05 maja 2021, 14:05

Cześć,
mierzył się już ktoś z wymianą uszczelniaczy lag w Tekkenie / Hyper /VZ5 ?
Mojego już dopadła typowa przypadłość puszczania oleju z prawej lagi ( wynika z lektury internetów ;) )
Wertuję różne strony już od dobrego tygodnia i jak na razie nie udało mi się odnaleźć konkretów odnośnie wymiarów.
Na podstawie takiego obrazka
Obrazek
Ustaliłem, że średnica wewnętrzna to 37 mm ale pozostaje kwestia kolejnych wymiarów.
Przeglądając rynek uszczelniaczy znalazłem 4 rozmiary na średnicę 37 mm
37x48x10,5/12
37x49x10
37x49x8/9.5
37x50x11

Ktoś coś?

Pozdrawiam
Gembu
Awatar użytkownika
Gembu
Forumowicz

Motocykl: Benyco Tekken

Re: Uszczelniacze lag Benyco Tekken (Hyper, VZ5)

Postautor: NIKT dodano: 06 maja 2021, 17:28

Gembu pisze:Ktoś coś?

NIKT :D

Zawsze jak wymieniam uszczelniacze to biorę na wzór i jadę do sklepu z uszczelniaczami. (W moim przypadku) Pani bierze mojego do ręki ( nie ważne jak to brzmi :D ) mierzy, pyta "lepszy czy byle jaki", odwraca się i z półki daje mi uszczelniacz - tak samo robi z łożyskami :)
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Postautor: Gembu dodano: 08 maja 2021, 11:50

Dzięki :D słuszna metoda i normalnie bym ją zastosował ale robótki serwisowe będziemy pewnie z kumplem przy niedzieli uskuteczniali więc chciałem mieć już komplet części przed rozebraniem widelca (do kumpla jeszcze muszę dojechać ;) ).
Udało mi się dorwać suwmiarkę, pomierzylem i mi wyszło, że to będzie prawdopodobnie 37x50x11.
Zamowilem więc ARI044 + olej Repsol 10W (tak na pałę bo nie ma danych czym fabryka zalewa lagi) i zobaczymy jaki będzie efekt _boisie

Pozdro.
Gembu
Awatar użytkownika
Gembu
Forumowicz

Motocykl: Benyco Tekken

Postautor: NIKT dodano: 08 maja 2021, 17:58

Zobacz w serwisowce ile oleju wlać :)

U mnie jest np coś w stylu "wlać do lagi 560ml, wsadzić rurkę 11cm w lagę i nadmiar odessać"

Boso, ale w ostrogach.
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Wróć do Inne motocykle