Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
Pasek przykleiłem Poxipolem, w poprzednim Cruiserze też tym przykleiłem i trzymało. Oznaczenie tylnej zębatki jak przez stare dziadka okulary JTR857.45
Ostatnio będąc na przeglądzie technicznym poprosiłem diagnostę o zmierzenie głośności tłumików.. Pomyślałem sobie że będę wiedział na ile mogę sobie pozwolić gdyby mnie naszło na rozwiercanie. Okazało się ze wynik pokazał 105 dB. Co prawda diagnosta nie mógł uruchomić obrotomierza i dodałem gazu na czuja, ale obaj bylysmy zdziwieni wynikiem.Chyba te urządzenia są niemiarodajne bo w tłumikach nie widać ingerencji a na tą pojemność to wynik jest za wysoki
Wymieniałem wczoraj olej w swoim Blacksterze, z filtrem jak zwykle... wcześniej wlewałem 1,5 l i coś tam jeszcze, żeby poziom ustalić w połowie okienka kontrolnego. Dokładnie nie liczyłem ile wlewałem... A wczoraj otworzyłem nową bańkę i okazało się, że podczas serwisowej wymiany wchodzi... 2 litry. Pamiętam, że w Cruiserze 1,5 l i było dość! Ki czort? Poziom lekko powyżej połowy wizjera. Coś zmienili w konstrukcji karterów?!
Wczoraj dopiero zamontowałem (dowieźli, gdy byłem na Bałkanach). W nocy jeszcze nie jeździłem, ale w garażu świeci fajnie tzn. lepiej niż zwykła... Natomiast klocki hamulcowe z tyłu się kończą Przednie za to po przebiegu 20740 km wyglądają tak;