close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Barton Hyper - problem na ciepłym

Re: Barton Hyper - problem na ciepłym

Postautor: losiek dodano: 22 cze 2019, 17:07

Ok warto sprawdzić, rozumiem filtr paliwa w Hyperze znajduje się w tej białej puszce pod kranikiem w tym elemencie:
https://motor-x.pl/element-wtrysku-wtry ... 125,p.html

Mam odkręcić tą białą puszkę by się do niego dostać? Próbowałem lekko odkręcać to coś nie idzie...
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

Motocykl: Barton Hyper 125

Postautor: losiek dodano: 22 cze 2019, 17:55

Ok zaryzykowałem o udało mi się odkręcić to cudo. Filtr paliwa to jakiś dziwny brązowy worek/sitko??? Sam nie wiem jak to nazwać. Ale włożony dobrze.

Technick u Ciebie też taki filtr jest sprawdzałeś może?
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

Postautor: NIKT dodano: 22 cze 2019, 23:07

Masz fotkę ?

Boso, ale w ostrogach
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Postautor: losiek dodano: 23 cze 2019, 11:25

Niestety foty nie cyknąłęm.
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

Postautor: Technick dodano: 23 cze 2019, 12:48

Losiek, filtra paliwa nie sprawdzałem i póki co nie zamierzam tam grzebać. Aktualnie zmagam się z innym problemem. Ostatnio podczas jazdy wykręciła mi się śruba od osłony rury wydechowej. Stało się to dokładnie po ustanowieniu nowego rekordu prędkości - licznikowej 100tki. Dźwięk jaki usłyszałem na niższych obrotach zmroził mi krew w żyłach - metaliczny stukot i brzęczenie. Dopiero po oględzinach udało się zlokalizować źródło tych niepokojących dźwięków. Na następny dzień od razu wybrałem się do narzędziowego po odpowiednie śruby.

Zanim sprzęt ostygł przykręciłem osłonę kupionymi śrubami (ze stali nierdzewnej - piszę to bo może to jest przyczyną), które okazały się jednak nieco za długie. Wkręcały się palcami jak w masło i tylko lekko dokręciłem je śrubokrętem. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że jednej z nich nie jestem już w stanie wykręcić. Skończyło się na ukręconym otworze na imbus. Próbowałem ratować się wbijaniem torx'a ale bezskutecznie. Trzyma cholernie mocno i nie mogłem przekręcić jej nawet o milimetr aż ostatecznie i wbity torx objechał otwór :wnerw: . Mam już plan na kolejne podejścia ale powoli oswajam się z myślą, że konieczne może być wiercenie. Dalej nie wiem co się stało, że po lekkim wkręceniu nie mogłem już wykręcić tej śruby...

Powiedz mi czy działają u Ciebie ledy na bocznych panelach? Rozkręcając moto żeby dostać się do pokryw zaworów odkryłem, że kable były schowane w czarnych kieszeniach. Jeżeli masz je podłączone to mógłbyś zrobić fotkę tych kabli wpiętych do kostek?

Obrazek
Technick
Forumowicz

Motocykl: Barton Hyper

Postautor: losiek dodano: 23 cze 2019, 14:39

Mi też jakiś czas temu odkręciła się śruba od tej osłony rury. Wkręciłem dwie nowe ze stali nierdzewnej. Wkręcały się normalnie i nie wykręcałem ich do tej pory.

Ledy mi święcą na panelach, postaram się zrobić fotkę gdzie są wpięte.
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

Postautor: mikegolf dodano: 23 cze 2019, 22:21

a u mnie w kupionym (używanym) paski ledowe zapalają się wraz z kierunkowskazami .. ale to chyba nie tak powinno? mam wolne 4 kabelki (o czym pisalem w osobnym temacie). Chyba będę musiał ściągnąć boczki i ogarnąć co tam i jak leci. Podpowiedzcie jak je ściągnąć?
mikegolf
Forumowicz

Postautor: NIKT dodano: 23 cze 2019, 23:48

A jak już odpalisz na tym ciepłym to trzyma Ci obroty ? Czy chodzi nierówno, obroty falują itp ?

Boso, ale w ostrogach
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Postautor: losiek dodano: 24 cze 2019, 00:22

mikegolf pisze:a u mnie w kupionym (używanym) paski ledowe zapalają się wraz z kierunkowskazami .. ale to chyba nie tak powinno? mam wolne 4 kabelki (o czym pisalem w osobnym temacie). Chyba będę musiał ściągnąć boczki i ogarnąć co tam i jak leci. Podpowiedzcie jak je ściągnąć?

Ledy powinny świecić cały czas. Może poprzedni właściciel zrobił sobie taki mod. Jedna śruba jest z boku, dwie śruby są z przodu wkręcone są do kratek i ściągasz boczki w kierunku przodu motocykla.

NIKT pisze:A jak już odpalisz na tym ciepłym to trzyma Ci obroty ? Czy chodzi nierówno, obroty falują itp ?

Jak odpalam na ciepłym to muszę często gazu dodać. Jak odpali to trzyma obroty, ale jak dodam gaz i puszczę to obroty przez chwilę spadają do 1500 tak, że dławi silnik i prawie gaśnie. Dlatego muszę wtedy przy ruszaniu szybko drugi bieg wrzucać. Normalnie mam obroty ok. 1800. Jak przejadę się kawałek to wszystko wraca do normy.
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

Postautor: losiek dodano: 24 cze 2019, 20:01

Techniks patrzyłem na te kable do ledów, ale ciężko mi powiedzieć gdzie one dokładnie idą. Łączą się w jeden kabel, a później nie widzę go bo prowadzi gdzieś pod siedzenie.

Dziś wymieniłem świecę i zgodnie z przypuszczeniami nic to nie dało. W sumie 3 hypery na tym forum mają takie same objawy. Czyli co? Ten typ tak ma? _bezradny
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle