close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Barton Hyper 125 - wolne, niepodłączone kabelki (4 końcówki)

Barton Hyper 125 - wolne, niepodłączone kabelki (4 końcówki)

Postautor: mikegolf dodano: 23 cze 2019, 21:35

Witam, nabyłem niedawno Barton Hyper 125 (2018). Zauważyłem 4 wolne, niepodłączone końcówki kabli wiszące luzem. Zabezpieczone w foliowych "kapturkach" (foto poniżej) zapobiegających zwarciom. Są to dwie niezalezne pary (podwójne wiązki).
Co to może być?

Obrazek
mikegolf
Forumowicz

Motocykl: Barton Hyper 125

Re: Barton Hyper 125 - wolne, niepodłączone kabelki (4 końcó

Postautor: losiek dodano: 24 cze 2019, 00:25

Są to kabelki do ledów bocznych. Jedna para na jeden led.
Awatar użytkownika
losiek
Forumowicz

Postautor: mikegolf dodano: 25 cze 2019, 09:01

(kontynuując .. )
u mnie LEDy boczne zapalają się wraz z kierunkami.
Kabelki wychodzące z boczków lecą do czarnych gumowych "kieszeni" łapiących razem końcówki wiązek.

czy w oryginalnej instalacji przewody od białych boczków ledowych też lecą przez te wspólne gumowe wiązki? czy jakoś bardziej bezpośrednio łączą się z kabelkami z mojego zdjęcia?
mikegolf
Forumowicz

Postautor: Technick dodano: 25 cze 2019, 13:09

Mikegolf, u mnie wygląda to tak samo jak u Ciebie. Dodatkowo okazuje się, że o ile kable ledów z lewego panelu jeszcze sięgają do wystających przewodów tak z prawą stroną jest już delikatny problem i nie mogę ich połączyć bo kable są po prostu za krótkie :/
Technick
Forumowicz

Motocykl: Barton Hyper

Wróć do Inne motocykle