Teraz jak mi się zdaje jest promocja i ten 250cm chyba jest po 1700zł,chyba warto dołożyć trzy stówki i powiem Ci że widziałem takiego Rometa k125 jak mam ja z silnikiem 250cm z wyglądu to samo ale w jeździe już nie to samo na mnie wrażenie zrobił,spora różnica przy ruszaniu i w jeździe.Ja go dogonić nie mogłem nie wspominając już jak były wzniesiena.lisq1 pisze:Siemano 4all po długiej przerwie. Jesienią urwał mi się zawór wypier...ił dziurę w tłoku i wszystko to wpadło do silnika. Dzisiaj postanowiłem się odbrazić na moto i mam pytania.
1. Czy muszę rozebrać silnik aby wyciągnąć ten metal? Czy może (jeśli go zostawię) on mocno nawywijać w środku?
2. Czy może po prostu kupić 175 cc moretti który kosztuje 1400zł? Naprawę szacuję na 500zł o ile nic nie zepsuję po drodze.
3. Co wart jest ten moretti? ktoś wie?
Skłaniam się do zakupu całego silnika bo mam dość tego swojego, trzeci raz uwala mi głowicę zawór lub sprężyna. Kupił bym najchętniej 250cc ale cena 2k w stosunku do nie wielkiego przyrostu mocy to już za dużo.
Dzięki
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości