KCM - Gródek Kujawski

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Shipp dodano: 29 kwie 2009, 14:46

Krzysiu, załatwiaj tego gościa i nie bój nic. Wystarczy że Kjujik będzie to kuchnia jedna może nie wystarczyc.
Rozumiem, że kuchania ma byc w sobotę, więc wałówę na piątek lepiej zabrac ze sobą. Tam nie ma żadnego sklepu w okolicy, który byłby otwarty. O promilach nawet nie wspomnę... :piwa:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Shipp dodano: 29 kwie 2009, 17:29

Zaznaczam wyraźnie, że tam NIE MA możliwości zrobienia zakupów. Jest jakaś buda będąca barem w sezonie i wiejski sklep, ale nie mam pojęcia czy będą otwarte. O marketach i podobnych można zapomniec. Co przywieziemy ze sobą, tym będziemy się dysponowac. No, może w sobotę na małej wycieczce po okolicy będzie możliwośc uzupełnienia zapasów.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: dorplas dodano: 29 kwie 2009, 20:25

jasne przyda się jakaś ciepła "pasza", Andrzej :amam: też będzie szczęśliwy, pewnie każdy coś tam łyknie z handlu obwoźnego :)) a jeśli chodzi o markety to jakaś Biedronka będzie otwarta po drodze na spacerku, w końcu sobota to nie święto
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Largo dodano: 29 kwie 2009, 20:32

Ja niestety w tym roku nie dam rady przyjechać na spotkanie :cry: Wyjeżdżam na wakacje do Stanów i już mnie tak z kasy ten wyjazd wyssał, że nie mam nawet na paliwo do motocykla :zalamka: Szkoda, bo szykowałem się na ten zlot już od dawna. Jeżeli będzie jakieś spotkanie po wakacjach to postaram się przyjechać. Mam nadzieję, że mi wybaczycie...
Largo

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: krzyżak dodano: 29 kwie 2009, 21:29

Co by powiedzieć to mi się cóś z moto stało-nierówno pracuje i gdy zamykam gaz przed skrzyż. to gaśnie/ a na wolnych jak zapale to chodzi/ki czort :mur: dpoiero 1 będę mógł do niego zajrzeć-wiec znów plany diabli wzieli. :wrr: :mur: :wnerw:
Awatar użytkownika
krzyżak
Forumowicz

Motocykl: Ch200

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: andrzej dodano: 29 kwie 2009, 21:42

Andrew na jedzonko zawsze jest otwarty :amam:

Tylko czemu grochówka wojskowa ?
Nie ma cywilnej ?

:D :D :D
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: LEFTHANDY dodano: 30 kwie 2009, 01:45

krzyżak pisze:Co by powiedzieć to mi się cóś z moto stało-nierówno pracuje i gdy zamykam gaz przed skrzyż. to gaśnie/ a na wolnych jak zapale to chodzi/ki czort :mur: dpoiero 1 będę mógł do niego zajrzeć-wiec znów plany diabli wzieli. :wrr: :mur: :wnerw:

Coś ze świecami może. Ja miałem podobne objawy w lutym.

-- Dzisiaj, 00:47 --

kacpero pisze:Ponieważ pytacie o paszę mogę na sobote ustawić gościa z "cateringiem" :)) polowa gar-kuchnia typu grochówka (chyba po 5 zeta zdrowa porcja) i może jakieś kiełbasy. Potrzebuję szybkie info żeby to załatwic. Decydowac Panowie błyskawicznie.
Może do całości jakaś kawa, "erbata" chleb z domowym smalcem itp. To jak?

Tak! Jak najbardziej!

Jeśli chodzi o sklep to w Nakle nad Notecią jest spożywczak, może być otwarty bo to większa miejscowość i pewnie tam będą wszyscy ciąć po zakupy z okolicy. Trzeba pamiętać, że to majowy łikend i wioskowe "Gieesy" mogą być zamknięte. Można też spróbować w miejscowości Mrocza. To też większa "metropolia" najbliższa w okolicy. Zaraz za tą "metropolią" jest Orlen. Nieduży co prawda i z niedużym sklepem. Natomiast browar i faje są.

Shipp: podaj jakiś link z mapką do tego ośrodka bo ten w temacie "Antyborki" wygasł. Chciałem sobie uaktualnić położenie tego na mapie. Mam co prawda długopisem zaznaczone Dźwierszno Wlk. ale już nie pamiętam co mną kierowało żeby to zaznaczyć.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kacpero dodano: 30 kwie 2009, 09:36

To dobrze masz zaznaczone :)) Gródek jest od Dźwiewrszna około 5km (awaryjnie każdy "aborygen" w Dźwiersznie wskaże drogę :)) Wjeżdżasz do wioski i zaraz jest odbicie na Gródek (oznakowane) :)) - chyba ze w nocy znak zajeb..... Są dwie opcje dojazdu.
Od Więcborka - gówna droga zakręca na Mroczę a Wy jedziecie prosto na Łobżenicę, Wyrzysk. Po drodze mijacie wioskę Runowo - jakieś 3-4km od Więcborka kolejna większa to Dżwierszno. Na wylocie zawijacie w prawo (taka mała wysepka) wjeżdżacie do wiochy i zaraz jest odbicie w lewą stronę na Gródek.
Od Łobżenicy jedziecie na Więcbork. Po drodze Luchowo, Chlebno, Izdebki i Dżwierszno. Na poczatku wioski wjeżdżacie w zabudowania (nie tak jak prowadzi główna droga) dalej tak jak w opisie wyżej.
W gródko kierować się tam gdzie głośno :)) i pachnie "ćmagą" :rotfl: i uwaga na pawie :rotfl:
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kacpero dodano: 30 kwie 2009, 15:14

Majki... nadmiar cywilizacji Ci wyraźnie szkodzi :)) "ćmaga" albo inaczej "maciejka" to bardziej strawna (przynajmniej dla mojej żony) nazwa gorzały :rotfl:
Przecież to tak ładnie brzmi "popiliśmy maciejki" albo "skosztowaliśmy ćmagi" zamiast najeb... się wódą :rotfl: ale ziołem też nie pogardzę :ganja: :rotfl:
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Romeciarz dodano: 30 kwie 2009, 18:25

Chłopaki pojechali, będą jechać lub już jadą. Trochę pusto tu będzie :(
Aby zakręty były proste
Awatar użytkownika
Romeciarz
Klubowicz

Motocykl: R 250; Hyosung,R 1100 RT -były

PoprzedniaNastępna