close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Benyco Dark Star

Re: Benyco Dark Star

Postautor: bruus dodano: 25 maja 2016, 19:36

Witam. Osobiście nie mam Dark Stara ale kolega go używa i ma problem. Nie dajemy już rady. Problem dotyczy ładowania. Po prostu go nie ma . Było i sobie znikło. Podmienialiśmy regulator napięcia, sprawdzone uzwojenia od magneta wszystko jest w porządku oprócz tego że nie ma ładowania. Napięcie w ogóle się nie zmienia, jest stałe 12.5V.
Może macie jakieś propozycje?
bruus
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 125

Postautor: Romas dodano: 25 maja 2016, 23:22

sprawdź czy kabel nie jest przerwany i ładowania aku i wzbudzenia alternatora, sprawdź ładowanie na wyższych obrotach, a jak jest wszystko z powyższych ok to znaczy że altek jednak do regeneracji
Romas
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250
Tel. kom.: 603842168

Postautor: bruus dodano: 26 maja 2016, 06:02

Wszystko sprawdzone. Cała wiązka alternatora. Żaden przewód nie ma przerwy. Przewód od ładowania również. To czy są większe obroty czy mniejsze nie ma znaczenia. Napięcie ładowania nie zmienia się, jest zawsze stałe 12,5V.

Tapnięte z Classica
bruus
Forumowicz

Postautor: eNgine dodano: 26 maja 2016, 09:15

Ja opisywałem już na tym forum swój przypadek z bezpiecznikiem, też nie miałem ładowania, wszystko sprawdzałem i było sprawne - felerny okazał się bezpiecznik przy samym akumulatorze - nie był przepalony, ale odlutowała się końcówka z jednej strony. Jak go wyciągnąłem i sprawdzałem miernikiem to było ok, ale jak odpaliłem silnik i zaczęły się wibracje to bezpiecznik przestawał przewodzić. Skapnąłem się dopiero jak go wyjmowałem za którymś razem i rozpadł mi się w rękach na 2 części. Spróbujcie podmienić na nowy.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Postautor: bruus dodano: 26 maja 2016, 14:52

Dzięki za podpowiedź. Fajnie by było jak by to było to.

Tapnięte z Classica
bruus
Forumowicz

Postautor: piotrek dodano: 27 sie 2016, 01:07

Witam mam problem z moim Benkiem i bardzo proszę o pomoc. Silnik nie wkręca się na obroty wysokie , a przy średnich już go muli 70km/h to max . Świece ustawiłem na 0,8mm gażnik pz26 ma poziom 14mm i dysze główną 92 [orginał] . igłica na środkowym rowku jest umyty i przedmuchany sprężonym powietrzem , ssanie chodzi jak należy . kranik drożny filtr paliwa zdjęty, filtr powietrza wyczyszczony i nie ma różnicy czy on jest czy nie [to samo próba przysłonięcia ręką dolotu nic nie daje], zawory ustawiłem na 0,08mm i już pomysły mi się skończyły co by można jeszcze zrobić żeby chciał jechać , bo wszystko ustawiłem książkowo. może to wina modułu zapłonowego albo łapie jakieś lewe powietrze? ja nie wiem _bezradny . silnik odpala od strzała i chodzi aż do średnich obrotów dobrze. Może ktoś ma jakiś pomysł co by tu jeszcze ,albo gdzie jest błąd :kwiatek: pzdr
piotrek
Forumowicz

Motocykl: hyosung gt 125

Postautor: eNgine dodano: 27 sie 2016, 09:41

Spróbuj jeszcze zmienić kable WN i fajkę.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Postautor: beniamin82 dodano: 27 sie 2016, 10:47

Hmm, od nowości tak było?
Ja bym jeszcze sprawdził jak jedzie z otwartym wlewem paliwa.

Tutaj jeszcze diagram co na co wpływa jeżeli chodzi o gaźnik:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Ponury dodano: 27 sie 2016, 12:07

Objawy jak by na ssaniu pracował. A może dziurawy pływak w gaźniku i zalewa.
W mojej Raven jak zapomniałem wyłączyć ssania to właśnie tak się działo
Tylko w chińskich motocyklach wszystkie części są oryginalne
Awatar użytkownika
Ponury
Klubowicz

Motocykl: Raven125, Yamaha XJ6 Diversion

Postautor: piotrek dodano: 28 sie 2016, 10:40

witam dzięki za pomoc moto już naprawione z 3 podpowiedzi jedna była trafna , a konkurs wygrał eNgine :oklasky: :oklasky: :oklasky: . wymieniłem fajkę i przewody WN oraz kupiłem nową świecę NGK DR-8EA dedykowaną do silnika 156fmi wg instrukcji przesłanej przez Beniamina gdzieś na tym wątku . Wg tej instrukcji przerwa na świecy powinna być 0,6-0,7mm więc ja zrobiłem sobie 0,65mm. Zmontowałem to wszystko i bingo wszystko gra i buczy. Moim błędem było to że sugerowałem się tym, że naprawiałem to gdzie przedtem grzebałem i myślałem że coś zgibałem [ tzn gażnik i dolot] ,a nawet przez myśl mi nie przeszło że mogło się popsuć coś samo z siebie tam gdzie łap nie wsadzałem. Dziękuję Wam raz jeszcze za pomoc :kwiatek: , za trud :kwiatek: , za wkład :kwiatek: , za zaandażowanie :kwiatek: pzdr
piotrek
Forumowicz

Motocykl: hyosung gt 125

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle