KCM - Gródek Kujawski

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: LEFTHANDY dodano: 16 kwie 2009, 20:26

Czyli ja bym ciął przez: Sochaczew > Łowicz > Kutno > Kłodawa.
ile by mi zajęło czasu dotarcie z Wa-wy do tej Kłodawy na 10-tą, Droga jest tam dobra?
Jutro stuknę sobie 100km i zmierzę czas.

Słuchajcie: kto z Wa-wy wybiera się jeszcze?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kjujik dodano: 16 kwie 2009, 21:03

LEFTHANDY pisze:Czyli ja bym ciął przez: Sochaczew > Łowicz > Kutno > Kłodawa.
ile by mi zajęło czasu dotarcie z Wa-wy do tej Kłodawy na 10-tą, Droga jest tam dobra?
Jutro stuknę sobie 100km i zmierzę czas.

Słuchajcie: kto z Wa-wy wybiera się jeszcze?

Najgorszy odcinek (poza korkami w Warszawie) jest pomiędzy Błoniem a Sochaczewem - koleiny i roboty drogowe ale to ok 15 km.
Od Sochaczewa a dokładnie od wjazdu na obwodnicę Sochaczewa przy hipermarkecie droga do Krośniewic czyli jakieś 90 km jest idealna - remont skończono w ubiegłym roku. Od Krośniewic do Kłodawy taka se, troszkę kolein, łat ale da się jechać.
Do Łowicza towarzyszyć będą Tirozaury, od Łowicza pusto. Zbójcy czają się za Błoniem na pierwszym zakręcie w prawo - Czarny Punkt, na wylocie z Łowicza po prawej stronie na długiej prostej i strzelają z suszarek w obie strony, mogą stać jeszcze w metropolii o nazwie Bedlno (o ile nie pokręciłęm nazwy).
Fotoradary ... w Paprotni na wysokości stacji paliw i w jakiejś dziurze której nazwy nie pomnę - znak rozpoznawczy to bajorko po prawej stronie.
Reszta fotoradarów to atrapy :] Nie dam głowy za fotoradar na obwodnicy Kutna, zakładali go w ubiegłym tygodniu więc może być pełny.
Wspomniane fotoradary mogą strzelać z przodu lub z tyłu - zależy jak zbójcy ustawią.

Się napisałem :]
Daj znać jak będziesz jechać to też się przejadę do Kłodawy :)

pzdr
kjujik
kjujik

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kjujik dodano: 17 kwie 2009, 11:32

Luk@ pisze:
A gdzie w Kłodawie ?
pzdr
kjujik

Jak wjeżdżasz do Kłodawy jest stacja benzynowa po lewej stronie - może tam?

Ta stacja to Orlen. Dla mnie pasuje i tam będę.

pzdr
kjujik
kjujik

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: pinio dodano: 17 kwie 2009, 21:29

Luk@ a czym ty przylecisz?Romka sprzedałeś nie?
Awatar użytkownika
pinio
Forumowicz

Motocykl: Romet R 250>ZZR600>EN500
Tel. kom.: 600258112

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: daro dodano: 18 kwie 2009, 13:06

Jakby co mam do was Lefty i Cjt7 numery tel. i zgłoszę się odpowiednio wcześniej. Jeżeli chodzi o trasę to polecam z Warszawy na Sochaczew odnowioną międzygminną drogę przez Babice,Leszno i Kampinos. Czasem jeżdżę tą trasą(mieszkam niedaleko)i jest dużo przyjemniejsza niż zatłoczona i zasmrodzona trasa przez Błonie.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kjujik dodano: 18 kwie 2009, 13:37

darekdoc pisze:Jakby co mam do was Lefty i Cjt7 numery tel. i zgłoszę się odpowiednio wcześniej. Jeżeli chodzi o trasę to polecam z Warszawy na Sochaczew odnowioną międzygminną drogę przez Babice,Leszno i Kampinos. Czasem jeżdżę tą trasą(mieszkam niedaleko)i jest dużo przyjemniejsza niż zatłoczona i zasmrodzona trasa przez Błonie.

Dokładnie tak. Poza zakorkowaniem ale to zależy od pory dnia i kierunku jazdy.

Natomiast zatłoczony odcinek Sochaczew - Łowicz można ominąć następująco:
Po dojechaniu trasą Warszawa - Kampinos - Sochaczew do świateł w Sochaczewie właśnie, można miast skręcić w prawo, pojechać prosto drogą na Skierniewice. Kierując się cały czas na wspomniane Skierniewice należy dojechać do Nieborowa a tam na skrzyżowaniu obrać kierunek na Łowicz. Trasę należy zmienić w Łowiczu na drogę Poznań - Warszawa z kierunkiem na Poznań. Atutem trasy Sochaczew - Nieborów - Łowicz jest znikomy ruch, wadą zaś nadłożone kilometry i strata czasu. Polecam ją jednak jako samą w sobie by dojechać do pałacowego muzeum w Nieborowie i lub zabytkowego parku w Arkadii gdzie pięknie po prostu a zajebiście jest. W kwestii ominięcia odcinka Łowicz - Kutno nie podaję tras alterntywnych gdyż są to na ogół drogi kiepskiej jakości, wąskie i pełne błota pozostawionego na nich przez polowe potwory tambylczych Wieśmaków. Jedynym jak dla mnie punktem godnym polecenia na odcinku Łowicz - Kutno jest skansen wsi łowickiej z młynem, działającą karczmą, kuźnią i wystawą pojazdów straży ogniowej. To tak na kiedyś :]

Mocy przybywaj.

pzdr
kjujik
kjujik

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: daro dodano: 18 kwie 2009, 13:52

Nie będę się gorączkował,bo nadal nie wiem,czy będę mógł jechać. Jakby co odezwę się jakiś tydzień przed wypadem na zlot KCM.Muszę isć,bo nadaję z biblioteki w Izabelinie i za10 min zamykają :))
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kjujik dodano: 18 kwie 2009, 14:05

O której będziecie w Kutnie na McTusku ?

pzdr
kjujik
kjujik

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 kwie 2009, 17:59

Cholera, czasu sobie nie zmierzyłem. Stanąłem za Jadwisinem bez benzyny i sępiłem przy drodze litra. Ale nikt nie miał lub nie mógł i nawet do stacji nie chcięli podholować. Potem dowlokłem się do jakiegoś poligonu, chyba saperskiego bo detonowali co parę minut jakiś potężny ładunek. Podeszli jacyś goście w polowych mundurach i pytali się czy to Honda Shadow 125cc. Trochę się wkurzyłem bo jak śmieli nie rozpoznać potężnego silnika o pojemności 250cc. Jakiś cywil, do którego tamci mówili szefie, miał skuter ale też prawie pusty bo jeszcze go tej wiosny nie odpalał. Resztkami sił docząłgałem się do jakichś ludzkich siedzib ale okazało się, że to wszystko głównie letnie rezydencje i nikogo tam jeszcze nie ma. W jednym obejściu wyskoczyły na mnie dwa pittbule czyy coś, ale typ miał wszystko na diesel. Do tego pocieszył mnie, że tu prawie wszyscy jeżdżą na dieslu lub biopaliwie. Zajebiście po prostu. Powiedział, że dwa kilometry dalej jest warsztat. Więc czołgam się do warsztatu ale po dwóch kilometrach nic nie było. Zatrzymałem się przed jakąś chałupą żeby odsapnąć i z naprzeciwka szedł jakiś małolat. Zapytałem go czy nie wie jak daleko do najbliższej stacji. Chłopaczek na to, że musiałbym wrócić się jakieś 10km. Powiedziałem, że to odpada bo nie mam ani kropli. Wtedy ten powiedział, że pójdzie po tatę bo akurat mieszkał w tej chałupie pod którą się zatrzymałem. Wyszedł typ i mi spuścił w końcu 1,5 litra z samochodu. Ufff. Stwierdziłem, że muszę się zaopatrzyć w wężyk do spuszczania paliwa i wozić go ze sobą.

kjujik pisze:Daj znać jak będziesz jechać to też się przejadę do Kłodawy :)

pzdr
kjujik

Czyli byś się dołączył w Kutnie?

Zastanawiam się, o której wyruszyć z Wa-wy, bo jeśli będziemy jechać we trzech to nasza średnia będzie jakieś 80-100km/h o ile nie wystąpią problemy typu wahadła, syfiasta droga, irracjonalne ograniczenia prędkości itp.
odległość ok. 120km, liczę nawet 2 - 2,5 godziny.

7.00 rano?

Cjt7: zaproponuj jakąś miejscówkę na punkt zborny przy wylocie na Sochaczew. To twój rewir. Ja tamtych okolic nie znam.
Coś charekterystycznego lub dużego, trudnego do przeoczenia. Jakiś hipermarket lub coś w tym stylu.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kjujik dodano: 18 kwie 2009, 21:07

cjt7 pisze:---cjach---
... w lewo jedzie się na Łowicz (E30) a prosto tam gdzie my pomykamy...
---ciach---

Do Kutna/Kłodawy jedzie się przez Łowicz. Więc prosto byłoby generalnie na Gdańsk ale przez Łąck lub Wyszogród.
Cjt7 nie napierasz do Kłodawy ?

LEFTHANDY pisze:---ciach---
Czyli byś się dołączył w Kutnie?
---ciach---

Dla mnie bez różnicy. Mogę dołączyć w Kutnie, mogę też podjechać do Kłodawy sam a co więcej - mogę cofnąć się do Sochaczewa i tam was przejąć - co mi tam :D

pzdr
kjujik
kjujik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy motocyklowe