Benyco Dark Star

Re: Benyco Dark Star

Postautor: piotrek dodano: 24 kwie 2016, 14:24

jendrek1989 pisze:Witam byłem wczoraj na przeglądzie 3k km. I pan stwierdził cze spada kompresja. Czy to normalne tak szybko ?? Naprawa tylko 80 zł ale już silnik do remątu ?

witam jeżeli byłeś na przeglądzie po 3tys to moto jeszcze na gwarancji powinno być więc jakie 80 zl chce pan mechanik kompresja jest w cylindrze a cylinder powinien być jak całe moto na gwarancji , to proste. pomijam fakt że pewnie byłeś koło nowego szpitala w serwisie , a wizje tam mają różne , daruj sobie naprawy wyssane z palca. ile km masz przejechane żeby wyczuł że kompresja spadła bo przy tobie pewnie zegara nie wkręcał żeby sprawdzić. byłem kilka razy po części u niego ,ale moto bym mu nie zostawił. koledzy na forum [ którzy bardziej się znają niż ja , bo są tu tacy] potwierdzą , ze ile to trzeba by pałować silnik 4t żeby go zarżnąć , bo po 3tys km to raczej nie wyczuwalne na oko. ja mam 5 tys u siebie i jeszcze nic mi nie spadło bynajmniej na oko. a ssaniem się nie przejmuj po prostu wyczuj je , bo masz gażnik nie wtrysk i jest jak jest . od wtrysku mógłbyś wymagac idealnego odpalenia ps .koło 1 maja będę w domu to może spikniemy się na jakąś stegnę lub krynicę morską pzdr ;)
piotrek
Forumowicz

Motocykl: hyosung gt 125

Postautor: kuse10 dodano: 24 kwie 2016, 19:31

Kamil pisze:dzieki za pokazanie regulacji pewnie sie przyda
ale u mnie sa dwie dzwignie na palce i piete i z tym sie motam niby biegi wchodza w dół chyba wszystkie ale tak jagby trzeba je wracac
nie umiem tego zbytnio wyjasnic jest to nowe dla mnie moze ktos co ma taki sam motor to ogarnie

Wszystkie biegi wbijasz "w dół" a więc : Neutral-1-2-3-4-5. Aby zbić bieg na mniejszy możesz użyć pięty (trochę trudniej wg. mnie) lub wsadzić czubek buta pod dźwignię biegu i pociągnąć w górę (ja tak robię ^^). Skoro jest to nowy motocykl to jest jeszcze na dotarciu i biegi będą wchodzić i zbijać się trochę ciężkawo. Razem z nabijaniem kilometrów na liczniku będą przechodzić coraz płynniej (biegi się dotrą) i po wymianie oleju też będzie odczuwalna poprawa. Przy zbijaniu każdego biegu lekko przygazuj manetką; to też pomaga. Po prostu musisz jeździć i w końcu wyczujesz co i jak :). Ja na początku też miałem spore problemy z biegami, a teraz to już pikuś dla mnie ^^ Poczytaj ten temat: http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=5825
kuse10
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm3

Postautor: jendrek1989 dodano: 24 kwie 2016, 20:04

Kamil pisze:Jendrek mozesz wstawic zdjecie przekladni w pozycji N

Czy o takie zdjęcie chodziło Obrazek

Dzięki wszystkim za radę.
Piotrek tak jak mówisz koło szpitala w sumie chodzę tam tylko po stempelek.
Awatar użytkownika
jendrek1989
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark star

Postautor: Kamil dodano: 26 kwie 2016, 11:02

Dzieki Jendrek u mnie jest zle wyregulowany lewarek zmiany biegow , wchodzi w dol do trojki i spotyka sie z podnozka musze go podniesc ,
ale na razie motor trzymam daleko od domu wiec bede dzialal za kilka dni ,
na twoim zdjeciu wyraznie widac ze u ciebie jest wyrzej, i tak jak piszesz trzeba potrenowac z tymi biegami, dzieki za info ze pozniej bedzie lzej chodzic :)
Kamil
Forumowicz

Motocykl: BENYKO DARK STAR 125

Postautor: kuse10 dodano: 03 maja 2016, 17:27

Kiedyś pisano (strona nr 27), że cała partia Dark Star'ów z 2015 dostała omyłkowo silniki 150cm3 pomimo tego, że w papierach stoi 125cm3. Ktoś może sprawdził te informacje dokładnie? (pomiary itp?)
kuse10
Forumowicz

Postautor: Arez dodano: 17 maja 2016, 04:14

Też jestem ciekaw ale watek cos ucichl.
Awatar użytkownika
Arez
Forumowicz

Motocykl: Jinlun Texan JL 125-11

Postautor: kuse10 dodano: 20 maja 2016, 17:21

Pogoda była w porządku więc w końcu zrobiłem prezentację dark Star'a ^^
https://www.youtube.com/watch?v=7ianq-z_q1A&feature=youtu.be
kuse10
Forumowicz

Postautor: Arez dodano: 20 maja 2016, 19:45

Gdzie kupic taka owiewke/szybe i jak to w zagranicznych sklepach nazwac
Awatar użytkownika
Arez
Forumowicz

Motocykl: Jinlun Texan JL 125-11

Postautor: kuse10 dodano: 20 maja 2016, 20:47

Na allegro można. Wpisz sobie "szyba chopper". A na zagranicznych stronkach aby dużo produktów się pojawiło to będzie chyba "wind deflector" lub "chopper deflector"
kuse10
Forumowicz

Postautor: Kordek dodano: 25 maja 2016, 18:44

kuse10 pisze:Kiedyś pisano (strona nr 27), że cała partia Dark Star'ów z 2015 dostała omyłkowo silniki 150cm3 pomimo tego, że w papierach stoi 125cm3. Ktoś może sprawdził te informacje dokładnie? (pomiary itp?)

Ja swojego nie rozbierałem. Opieram się wyłącznie na danych przekazanych mi przez właściciela serwisu a on to ponoć weryfikował w siedzibie firmy. Zgodnie z jego twierdzeniami wszystkie Dark Stary, które dotarły do Europy na przełomie 2014/2015 miały silniki 150 cm3 o mocy ok. 10,5 KM. Oczywiście na piśmie nikt tego nie potwierdzi, więc wiecie... :|
Awatar użytkownika
Kordek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125
Komunikator: 2181578

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle