close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Benyco Dark Star

Re: Benyco Dark Star

Postautor: Kordek dodano: 14 kwie 2016, 22:02

jendrek1989 pisze:Witam czy u was też nalewa się woda do kierunkowskazów ? Jeżdżę w różnych warunkach a czasem jest tam nawet połowa kierunkowskaza.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Witaj :) Nie, nie zauważyłem czegoś takiego u siebie jak woda w kierunkowskazach. W przedniej lampie tak :D Kiedyś po bardzo silnej ulewie miałem wodę w środku ale na szczęście nie było żadnego zwarcia w czasie jazdy a lampę potem uszczelniłem. :piwa:
Awatar użytkownika
Kordek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125
Komunikator: 2181578

Postautor: Kordek dodano: 14 kwie 2016, 22:09

HANS pisze:witam,własnie dzisiaj jakąś godzinkę temu urwała mi się linka gazu... :mur: może to i lepiej wymieni się na lepszą :)tym bardziej ze nie chciałbym żeby to się stało w drodze na rozpoczęcie... dobrze ze nie daleko do domu było bo tylko 5 km to jakoś dojechałem ciągnąc linkę :)teraz pytanie:polecacie jakaś linkę gazu?i czy jest jakiś problem z wymianą?na co zwrócić uwagę itd.wszelkie uwagi i porady mile widziane z góry dziękuje :) mógłbym oddać na gwarancje ale musiałbym tam dojechać a po drugie nie bardzo im ufam i boje się ze założą mi jakieś stare dziadostwo

Ciesz się, że linka gazu a nie sprzęgła ;) Jak mi linka sprzęgła się przerwała, to miałem 18 km pchania. 4h 50 minut mi zajął powrót do domu bo innego rozwiązania nie było :/ Zamówiłem od razu linkę sprzęgła od Rometa R-150 - za krótki skok linki. Dopiero udało mi się dosztukować linkę od quada, więc jedną mam zawsze na zapas jakby co ;)

Pozdrawiam :piwa:
Awatar użytkownika
Kordek
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 14 kwie 2016, 22:13

Kordek pisze: Ciesz się, że linka gazu a nie sprzęgła ;) Jak mi linka sprzęgła się przerwała, to miałem 18 km pchania. 4h 50 minut mi zajął powrót do domu bo innego rozwiązania nie było :/

Przecież bez sprzęgła da się jechać. Ustawiasz luz, odpalasz silnik. Odpychając się nogami zaczynasz ruszać motocykl. Gdy motocykl już się toczy, delikatnie zapinasz dwójkę, dodajesz gazu. Rozpędzasz motocykl, odejmujesz gazu, wbijasz trójkę itd. Jak się dobrze wczujesz to nawet nie będzie zgrzytać.
Gorzej że aby się zatrzymać musisz wbijać luz i znów się odpychać nogami.

Co prawda trudno się zatrzymać, ale jednak do domu bym na moto bym wrócił.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Kordek dodano: 14 kwie 2016, 22:35

beniamin82 pisze:
Kordek pisze: Ciesz się, że linka gazu a nie sprzęgła ;) Jak mi linka sprzęgła się przerwała, to miałem 18 km pchania. 4h 50 minut mi zajął powrót do domu bo innego rozwiązania nie było :/

Przecież bez sprzęgła da się jechać. Ustawiasz luz, odpalasz silnik. Odpychając się nogami zaczynasz ruszać motocykl. Gdy motocykl już się toczy, delikatnie zapinasz dwójkę, dodajesz gazu. Rozpędzasz motocykl, odejmujesz gazu, wbijasz trójkę itd. Jak się dobrze wczujesz to nawet nie będzie zgrzytać.

Żeby wrzucić dwójkę najpierw trzeba zaliczyć jedynkę w Dark Starze ;) Biegi chodzą cały czas do dołu a nie na zasadzie 1-dół, 2,3,4,5 - góra. Redukujesz za to do góry. Wiesz :) Pogoda była dobra a ja i tak potrzebowałem rozprostować kości przed wyjazdem w góry, więc miałem darmową siłownię ;)
Awatar użytkownika
Kordek
Forumowicz

Postautor: eNgine dodano: 15 kwie 2016, 14:39

beniamin82 pisze:

Ja testowałem inną metodę po pęknięciu linki sprzęgła - na postoju motocykl zgaszony z wbitą 2, jak światło zmieniło się na zielone to odpychanie nogami + rozrusznik, potem jak znowu trzeba się było zatrzymać to hamowanie silnikiem i wyłączenie zapłonu - przejechałem tak 6 km :)
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Postautor: jendrek1989 dodano: 22 kwie 2016, 23:19

Witam byłem wczoraj na przeglądzie 3k km. I pan stwierdził cze spada kompresja. Czy to normalne tak szybko ?? Naprawa tylko 80 zł ale już silnik do remątu ?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
jendrek1989
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark star

Postautor: beniamin82 dodano: 23 kwie 2016, 07:37

Jędrek, a nie próbuje cię czasem ten pan z serwisu naciągnąć?

Poziom wiedzy rodzimych serwisów jest bliski zeru. Naprawdę trzeba długo szukać ludzi co się znają na chińczykach.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: jendrek1989 dodano: 23 kwie 2016, 08:24

Nie wiem czy nie próbuje jak to sprawdzić ?? Szef serwisu na pewno słowny nie jest.Czy się zna czy nie Niewiem
Awatar użytkownika
jendrek1989
Forumowicz

Postautor: jarb dodano: 23 kwie 2016, 08:38

jendrek1989 pisze:Nie wiem czy nie próbuje jak to sprawdzić ?? Szef serwisu na pewno słowny nie jest.Czy się zna czy nie Niewiem

A co się dzieje z moto ?
na jakiej podstawie stwierdził spadek kompresji ?
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: jendrek1989 dodano: 23 kwie 2016, 09:40

W sumie to nic. A nawet trochę szybciej bo z wiatrem 120 km/h jechał. Mam problem ze ssaniem albo za mało albo za dużo ale zawsze tak było.
Awatar użytkownika
jendrek1989
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle