krzysiek066 pisze: (...) a ile tam powinno wejsc plynu? (...)
Znalazłem w "shadow_manual_pl.pdf" (jak nie masz to mogę Ci podesłać - podaj e-maila), że pojemność układu chłodzenia to 1,6 litra.
krzysiek066 pisze: (...) a ile tam powinno wejsc plynu? (...)
Myślę, że na jedno wyszło. Koniecznie trzeba spuścić płyn ze zbiorniczka tym wężem jak na zdjęciu bo inaczej ze zbiorniczka nie zleci kompletnie nic.beniamin82 pisze:A to jest różnica jaki glikol się wlewa? Samochodowy od motocyklowego?
UPS!scrambler pisze:Krzysiek widzę że przygotowujesz się do sezonu , ja taż się pochwalę po trzech latach użytkowania hońdzi udało mi się wyciągnąć wgniecenie na zbiorniku
daromuz pisze:beniamin82 pisze:A to jest różnica jaki glikol się wlewa? Samochodowy od motocyklowego?
Beniamin różnica zasadnicza jest w temperaturze wrzenia płynu chłodzącego. Motocyklowy ma dużo wyższą z racji tego że silnik łapie wyższą temperaturę. Płyn moto ma do + 135 stopni, czasem nawet więcej. Natomiast w tych do aut nawet się nie podaje na opakowaniu, bo auto nie osiąga takich temperatur. Zatem jak wlejemy samochodowy do moto to latem może byćUPS!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości