witam
Nie wiem czy to jest standard czy źle robię ...
Regulacja gaźnika , regulowałem gaźnik na słuch
oczywiście bez ssania , mieszanka nie za bogata nie za uboga tzn :
Tak aby silnik się nie dławił dostając za bogatą mieszankę ale też nie dostawał za dużo powietrza - wtedy jakby ciszej pracuje ,nie ma tego niskiego dźwięku .
Na ssaniu i pół ssaniu dostaję bogatszą mieszankę , na wyłączonym ssaniu jest wg mnie optymalnie silnik pracuje dobrze i są dobre osiągi .
Po regulacji jak sprawdzałem świece to była zupełnie czysta , zwiększenie paliwa - czarne elektrody .
Więc nie wiem czy coś robić jeszcze przy regulacji mieszanki ?
Odpalanie
Czy ciepły gorący czy zimny pali tylko na pełnym ssaniu- bez problemu , czasem na gorącym odpali na wyłączonym ale rzadko , dodanie gazu nic nie daje .
Gaźnik ma bardzo czułą regulacje niskich obrotów , gdy ustawię na niecałe 2k obr. może się zdarzyć że zatrzymując się na światłach skaczą obroty do 4k .
Ustawiając na ok 1,5k obr. obroty nie wzrosną tak znacznie ale za to może zgasnąć na światłach ,więc cały czas muszę kontrolować dodając lekko gazu .
Jak zgaśnie a mam zielone muszę macać pod siedzeniem gdzie jest dźwignia ssania w gaźniku a muszę szybko odpalić gdy stoją za mną auta ...
Aha po odpaleniu zimnego przełączam na pół ssanie lekko pogazuje z pół minuty wyłączam ssanie i ruszam, na ciepłym od razu wyłączam po odpaleniu .