Miejsce jest dośc małe. Okazuje się, że jest tam jeden ośrodek wczasowy /ten w którym byliśmy/, pozostałe domki są własnością prywatną /ludzie mają po jednym domku dla potrzeb własnych/. Ponieważ wspomniany ośrodek cieszy się sporym powodzeniem, koniecznie trzeba już w tym roku zamówic odpowiednią ilośc miejsc na nasze /przyszłe/ spotkania. Cena 100zł za domek 4os. nie jest wygórowana, bo mamy za 25 zeta od osoby pełne zakwaterowanie z wszelkimi wygodami /WC, natrysk, kuchnia z lodówką, pokoje 2osobowe, ciepła bieżąca woda, świetlica z tenisem stołowym, piłkarzyki, TV, boisko do siatkówki, grill, miejsce na ognisko nad brzegiem jeziora, łódki, rower wodny itp/. Wędkarze mogą posiedziec chwilę nad wodą /podobno jezioro jest mocno zarybione/. Problem /a może nie...?/ stanowic może duża /około 20km/ odległośc od jakiegokolwiek miasta, a więc zakupy trzeba robic z zapasem na 2-3 dni, a w sezonie działają lokalne punkty gastronomiczne.
W ośrodku panuje niespotykany spokój /aż trudno się przyzwyczaic/ a odległośc od miejscowości pozwala nieco poszalec i powarczec silnikami, nie zakłócając spokoju tubylcom.
Pokrótce licząc, doba powinna zamknąc się w max 100zł od osoby, czyli zakwaterowanie, wyżywienie, znaczki /nie licząc alkoholu/.
Wszystkich chętnych na ponowne spotkanie w długi, majowy weekend, proszę o konkretne i przemyślane zapisy. Jeszcze nie rozmawiałem z właścicielką ośrodka o warunkach wcześniejszego zamówienia miejsc, ale należy liczyc się z tym, że trzeba będzie wcześniej wpłacic jakąś zaliczkę /może w marcu albo kwietniu/ żeby potwierdzic rezerwację miejsc. Ale na ten temat jeszcze coś napiszę po kontakcie z właścicielką.
Już na 100% pewne są 2 osoby /ja z żoną moją/. Wszystkich serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w tym spotkaniu.

PS. Dla niezdecydowanych do ostaniej chwili lub bardzo oszczędnych pozostają namioty. Jest tam sporo miejsca na ich rozbicie.