PROBLEM Z NEUTRALEM W SUZUKI 500GS

Re: PROBLEM Z NEUTRALEM W SUZUKI 500GS

Postautor: jarb dodano: 07 sty 2015, 23:09

Troter pisze:Luz Ci wraca jak włączysz ponownie zapłon czy jak włączysz silnik ?:)Jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz, jeśli dobrze rozumiem że po właczeniu zapłonu ale bez uruchamiania silnika luz w cudowny sposób da się wbić i jest tak regularnie za każdym razem to prawdopodobnie jest to jakiś problem elektryczny i szukanie oleju pewnie nic Ci nie da. ja próbował bym przyłożyć ucho do silnika :) i spróbować wysłuchać czy słychać jakiś dźwięk w chwili włączenia zapłonu

Tak z ciekawości,, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź ;)
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: Sułek dodano: 08 sty 2015, 00:01

Ucho i jeszcze plecki opukać albo w gardziel zaświecić lampką :D Najpierw próbuj regulacji linki a jak brak efektu lub zacznie się ślizgać przy wyższych prędkościach obrotowych to wymiana oleju na nowy,dedykowany do tego silnika :buttrock:
Sułek
Forumowicz

Motocykl: Zip Roadstar 250, Versys X-300
Tel. kom.: 792852999

Postautor: Miro dodano: 08 sty 2015, 00:21

Kto ci go serwisuje?były już takie magiki co lali olej samochodowy a potem byli mocno zdziwieni że sprzegła i skrzynie im siadają.Więc sprawdziłbym wiarygodność tego speca o ile taki jest.pozdrawiam
Awatar użytkownika
Miro
Forumowicz

Motocykl: BMW r1100r ,HONDA CB 500

Postautor: Miro dodano: 08 sty 2015, 00:26

Troter pisze:Luz Ci wraca jak włączysz ponownie zapłon czy jak włączysz silnik ?:)Jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz, jeśli dobrze rozumiem że po właczeniu zapłonu ale bez uruchamiania silnika luz w cudowny sposób da się wbić i jest tak regularnie za każdym razem to prawdopodobnie jest to jakiś problem elektryczny i szukanie oleju pewnie nic Ci nie da. ja próbował bym przyłożyć ucho do silnika :) i spróbować wysłuchać czy słychać jakiś dźwięk w chwili włączenia zapłonu

To jest silnik spalinowy a nie elektryczny,skrzynia mechaniczna więc nierozumie ???
Awatar użytkownika
Miro
Forumowicz

Motocykl: BMW r1100r ,HONDA CB 500

Postautor: Troter dodano: 08 sty 2015, 15:11

Jacyście bardzo wrażliwi na tym forum Chodzi mi o to że dla mnie właczenie zapłonu to stan w którym przekreca się kluczyk w stacyjce do pozycji uruchomienia silnika ale jeszcze nie nacisnęło się rozrusznika. Mi też nie chce się wierzyć że takie włączenie zapłonu bez uruchomienia może mieć jakikolwiek wpływ na skrzynie ale nie jestem mechanikiem i nie znam się na rozwiazaniach w nowych moto. prawdopodobnie chodzi o niezrozumienie tego co dziewczyna napisała. Z moich doświadczeń jakie mam z motocyklami to raczej wynika że powodem złej pracy skrzyni był owszem źle dobrany olej ale zimny. A po nagrzaniu silnika zawsze było lepiej a nie gorzej.
Troter
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven

Poprzednia

Wróć do inne motocykle...