nie patrz na przednie . tylne ma byc prosto osadzone względem wahacza i równo napięte zeby łancuch dobrze pracowałi ,niestety z tyłu jest przesuniete w bok . ten typ tak ma ,ja mam 5000km z takimi kołami i jest ok.
patrzyłem w swoim i tak jak mówiłem mam ustawione tak :łancuch równolegle do osi koła .jeden slad jest koła są wzgledem siebie w jednej lini .ale patrząc z tyłu koło tylnie nie lezy posrodku względem plastików i amortyzat około ,0.5-1 cm. więcej miejsca z lewej patrzyłem u innych i mieli tak samo nawet 150 romet. napinam po tyle samo dokręcen i jest ok pozdrowienia
Myślę,że temat wyczerpano - dzisiaj przejechałem sie po kałuży i robi jeden ślad-przynajmniej nie jestem w stanie rozróżnić przedniego i tylnego, więc zakładam, że jest w porządku. Dzięki za info.
W moim moto tylne koło od strony silnika musi być przesunięte w prawo o około 5mm.Tak mam od początku.A w serwisie jak ustawili równo to czułem że sciąga mi w lewo.Pozdrawiam. Karol
Koła mają być w linii a reszta jest wypadkową. tylny wahacz nie jest symetrycznie rozwidlony bo z jednej strony musi być miejsce na zębatkę i dlatego czasami (zależy od konstrukcji) nie ma tego samego prześwitu między wahaczem, a oponą po obu stronach. Ważne jest ustawienie tylnego kołą względem przedniego w stosunku do całej masy motocykla, a nierówno odstające plastiki wynikają tylko z małej dbałości producenta o szczegóły