PANON PRINCE - test z jazdy

Postautor: LEFTHANDY dodano: 27 kwie 2008, 02:45

Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: kacpero dodano: 03 maja 2008, 09:30

Panowie nie nowy chinol ale legenda początków chińskich motocykli. :mrgreen: Panon (importer nosił ta sama nazwę) był moim pierwszym kontaktem z chińskimi motocyklami dobre 5 lat wstecz. Zrobiłem na nim ponad 8tys.km BEZAWARYJNIE nie licząc spalonej cewki w układzie zapłonowym (oczywiście układ modułowy). Przejechałem nim ( w formie zakładu) :mrgreen: całą Polskę, od Karpacza po Międzyzdroje, Gorzów, Mazury... w jednym sezonie nakręciłem około 8400km.
To właśnie na podstawie tego artykułu miałem "różnicę zdań" z Pawłem Borutą. Moim zdaniem do testu podeszli dość zdawkowo, podparli to opiniami jakiegoś gościa )chyba fotografa i dość atrakcyjnej babeczki, która w mojej ocenie o motocyklach wiedziała jednak niewiele. Ale zawsze możemy potraktować to jako opinię laika... też ma rację bytu.
Uważam, że Panon Prince 125ccm był właśnie przełomem w ocenie jakości chińskich motocykli. Miał jeszcze wiele niedoróbek ale wyraźnie zapowiadał, że idzie nowe. Uważam, że to był bardzo fajny pojazd...
Niestety, firma Panon padał ze względów finansowych i Prince zniknął ze sceny motocyklowej. Dość długo chodził pod handlową ksywka "Mały Książę" która wyszła zresztą spod mojego pióra :mrgreen:
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: LEFTHANDY dodano: 04 maja 2008, 08:44

O kurcze, Kacpero, to widzę, że jesteś "uczestnikiem historii" rozwoju polskiego rynku motocyklowego. :shock:
Stary, dorzuć coś od siebie w temacie, jakieś fajne anegdoty, historie, których nigdzie indziej nie da się znaleźć. Takie rzeczy to prawdziwy rarytas i podnosi wartość informacyjną tego forum :ugeek:
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Wróć do inne motocykle...