Silnik nagle zdechł?

Silnik nagle zdechł?

Postautor: Michoł dodano: 17 lip 2012, 01:37

Spróbuj jeszcze pobawić się wieczorem z tym modułem. Obudowa pewnie jest nierozbieralna i sklejona na stałem ale spróbuj ją otworzyć. Płytka jest zalana silikonem, ciężko się to usuwa ale da rade to oczyścić. Potem weź lupę i poszukaj zimnych lutów. Może będziesz mieć farta i uratujesz ten moduł i pojeździsz, za nim znajdziesz nowy. A jak się nie uda to i tak to do kosza pójdzie i tak.

Moduł jak najbardziej będzie pasować od virago XV250. Ale zanim kupisz coś na allegro poczytaj jeszcze na forum virago, ponieważ podobno były moduły blokowane do 250-tki, które miały jakieś dwie litery na końcu numeru części. Z tego forum wyczytałem że były 250-tki blokowane do 17KM czyli 13kW i był odblokowane 21KM czyli 16kW. Nie wiem czy to jest prawda ponieważ miałem przyjemność oglądania oraz rozmowy z właścicielem takiej yamahy i z jego wypowiedzi wynika że jego moto nie da rady polecieć więcej niż 135km/h w sprzyjających warunkach, a tyle to i mój roadstar się bujnie z halnym w plecy. Z dowody rejestracyjnego wynika że kolega z forum virago ma wersje właśnie tą 16kW.

Moduł próbuj znaleźć albo w romecie bo był przecież romek z V2. Do Keeway też zadzwoń i powiedz że chcesz moduł do Cruiser 250. No i zipp-a też możesz męczyć bo ROADSTAR to ten sam pieron. A jak wszyscy cię podkurwia albo rzucą jakąś niesamowitą cenę to próbuj od virago kupić używany.
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Silnik nagle zdechł?

Postautor: Luca dodano: 17 lip 2012, 08:36

jokol pisze: ...i napięcie dochodzi do modułu ale żadne z niego nie wychodzi.

Sprawdzałeś to tylko przy włączonym zapłonie, czy przy kręceniu rozrusznikiem?
Sprawdzenie modułu CDI może nie być takie proste i jak czujnik p.wału nie da impulsu, to moduł nie puści sygnału na cewki. Najlepiej, to moduł przepiąć z innego cruiserka, dla sprawdzenia, bo tak, to nic nie wygdybamy.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Silnik nagle zdechł?

Postautor: Ralph dodano: 17 lip 2012, 10:04

Kiedyś miałem podobna sytuacje z moim chińczykiem tylko po zgaszeniu po prostu nie chciał odpalić przejrzałem wszystko i okazało sie ze 2 świece padły na raz. Rozumiem jedna ale dwie na raz.
Awatar użytkownika
Ralph
Forumowicz

Motocykl: romet z 125 kinroad 250 WSKi

Poprzednia

Wróć do Cruiser 250