Romet division 249

Re: Romet division 249

Postautor: kacpero dodano: 17 lut 2014, 10:21

Panowie nie atakujcie Łukasza ;-) ma chłopak prawo lepiej postrzegać Japonię. Chińczyk jest trochę jak weteran, wymaga właściwego podejścia i dystansu.
Na dotarciu każdy pojazd strzela fochy - bez względu na pochodzenie ;) Ja na chinolach zrobiłem w pip kilometrów, najczęściej od nowych i traktuję te fanaberie jako coś normalnego. Kogoś kto siada pierwszy raz faktycznie może przerazić takie zachowanie motocykla.
Kiedy trafił do mnie Keeway Cruiser (wersja na wtrysku, którą aktualnie uważam za jeden z najlepszych chińskich motocykli) to prze 200km przeżywałem mały dramat... Po 1000km-1500km okazał się jedną z ciekawszych ćwiartek jaką dane mi było jeździć.

Poza tym nie każdy musi odnajdywać w sobie sentyment do chinoli :) między innymi po to jest ten Klub, aby ludzie, których cechuje podobne postrzeganie chińszczyzny mieli miejsce, w którym mogą powymieniać się zachwytami :) nie narażając przy tym na ostracyzm :D

Łukaszu, nie czujesz - sprzedaj. bez sentymentów. Chcesz jeszcze spróbować - próbuj, nie narzekaj :))
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, 10:35 przez kacpero, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: Michał_66 dodano: 17 lut 2014, 10:28

ot i mądre słowa :D :D
Michał_66

Postautor: Łukasz dodano: 17 lut 2014, 12:55

kacpero pisze:Panowie nie atakujcie Łukasza ;-) ma chłopak prawo lepiej postrzegać Japonię. Chińczyk jest trochę jak weteran, wymaga właściwego podejścia i dystansu.
Na dotarciu każdy pojazd strzela fochy - bez względu na pochodzenie ;) Ja na chinolach zrobiłem w pip kilometrów, najczęściej od nowych i traktuję te fanaberie jako coś normalnego. Kogoś kto siada pierwszy raz faktycznie może przerazić takie zachowanie motocykla.
Kiedy trafił do mnie Keeway Cruiser (wersja na wtrysku, którą aktualnie uważam za jeden z najlepszych chińskich motocykli) to prze 200km przeżywałem mały dramat... Po 1000km-1500km okazał się jedną z ciekawszych ćwiartek jaką dane mi było jeździć.

Poza tym nie każdy musi odnajdywać w sobie sentyment do chinoli :) między innymi po to jest ten Klub, aby ludzie, których cechuje podobne postrzeganie chińszczyzny mieli miejsce, w którym mogą powymieniać się zachwytami :) nie narażając przy tym na ostracyzm :D

Łukaszu, nie czujesz - sprzedaj. bez sentymentów. Chcesz jeszcze spróbować - próbuj, nie narzekaj :))
na razie go nie czyje ale zobaczymy co czas pokarze,jak dla mnie koniec offa bo coraz groźniej zaczyna się robić :lanie: ,dzisiaj pierwsze 100 km trasy zrobiłem :tango: pod koniec miałem problem z redukcja z 4 na 3,2,1 można to jakoś wyregulować , może to wina ujowego oleju :?:
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

Motocykl: Buell Blast

Postautor: beniamin82 dodano: 17 lut 2014, 13:36

300km za tobą , czas na pierwszy przegląd "serwisowy", choć skoro jestes mechanikiem to sam sobie zrób, podbij pieczątkę i gra.

Może być że problem z redukcją to kiepski olej, albo odkręciła ci się regulacja. Sprawdź najpierw mocowanie.

Chyba serwisów nie trzeba robić w ASO (coś tak Unia chyba zarządziła).
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: mariusz_ino dodano: 17 lut 2014, 13:43

w Divisionie pierwszy przegląd jest na 500km ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
mariusz_ino
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF 600S

Postautor: Łukasz dodano: 17 lut 2014, 15:27

beniamin82 pisze:300km za tobą , czas na pierwszy przegląd "serwisowy", choć skoro jestes mechanikiem to sam sobie zrób, podbij pieczątkę i gra.

Może być że problem z redukcją to kiepski olej, albo odkręciła ci się regulacja. Sprawdź najpierw mocowanie.

Chyba serwisów nie trzeba robić w ASO (coś tak Unia chyba zarządziła).

hehe widzę że kolega urażony ,co posta musi mnie przydusić :oklasky: ,wyjaśnię wszystko żebyś nie musiał się pocić przy następnym poście, wykształcenie mam mechaniczne + 3 lata praktyki od 5 lat nie pracuje w zawodzie , samochody naprawiam znajomym wiec sam nie mogę sobie przeglądu podbić ,i przypuszczam że musi to zrobić serwis rometa bo wrazie jakieś usterki mogą być problemy,chce przegląd zrobić sam tylko żeby mi podbili w serwisie, pojadę zapytam ,a pierwszy przeglad po 500km
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 17 lut 2014, 15:39

problemy z biegami to 100%wina złego oleju przejdź na jakiś półsyntetyk 10W/40 moto oczywiście może być Platinum Moto 4T lub Motul 5100 a na sto procent po 100-150 km problemy ustąpią :D
Michał_66

Postautor: Morph dodano: 17 lut 2014, 18:47

Łukasz pisze:...co do japoni ,to nie doradzaj jak nie miałeś porównania ,ja mówie "jak sie dba tak się ma",ja miałem 14 letnią japonie przez 3 sezony z małym silnikiem i naprawdę dużą mocą i naprawdę nie zawiodła mnie...

Z tego wynika ,że dobrze Ci doradziłem ,więc o co ta piana :wielkieoczy:
Łukasz pisze:...kultura pracy silnika i wykonanie to niebo a ziemia ,... z silnikami 125 to już można za 8 tysi kupić...

Tylko takiego Rometa NÓWKĘ można za 4000 kupić ,toż to połowa ceny ...
kacpero pisze:...Łukaszu, nie czujesz - sprzedaj. bez sentymentów. Chcesz jeszcze spróbować - próbuj, nie narzekaj...

I to jest sedno sprawy ,szkoda dalszej jałowej dyskusji
Nie jeździj szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Obrazek
Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład , gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.
Awatar użytkownika
Morph
Klubowicz

Motocykl: Romet R250 / Honda CBF600s

Postautor: michal_krk dodano: 17 lut 2014, 23:27

Michał_66 pisze:I to jest sedno sprawy ,szkoda dalszej jałowej dyskusji

Otóż to!!

Zmieniając temat, mój pingwin po 3 miesiącach stania w garażu zapalił bez większych problemów o dziwo nie musiałem ładować akumulatora, który zimował w motorku. Jak go odstawiłem początkiem grudnia tak w sobote nim wyjechałem i 30km nawinąłem :tango: .

Wiosna mnie zaskoczyła bo jeszcze nic przy nim nie zdążyłęm zrobić, w soboteb dopiero byłem zamówić części :czapa:
Awatar użytkownika
michal_krk
Forumowicz

Motocykl: Romet Division 249

Postautor: Łukasz dodano: 18 lut 2014, 10:42

Michał_66 pisze:problemy z biegami to 100%wina złego oleju przejdź na jakiś półsyntetyk 10W/40 moto oczywiście może być Platinum Moto 4T lub Motul 5100 a na sto procent po 100-150 km problemy ustąpią :D
tak właśnie przypuszczam ,prawdopodobnie przejdę na motul
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...