close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Pomysły,patenty,inowacje,przeróbki,modernizacje

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: Pomysły,patenty,inowacje,przeróbki,modernizacje

Postautor: Michał_66 dodano: 20 sty 2014, 11:03

jacek.rc pisze:Ja tu wyczuwam podpuchę :D jacecek chce podpuścić Wacha,żeby Ten na najbliższy zlocik wziął kilometr rzemienia wiertarkę ,metr kw.skóry,trochę nici i udowodnił Tomaszowi...tj.jaceckowi :D ,że to możliwe :buttrock: .

to niech weźmie dwa kilometry rzemienia bo musztardkę też trzeba ubrać :D :D
Michał_66

Postautor: farmi dodano: 20 sty 2014, 15:24

jacecek pisze:Szanowni czytelnicy Naszego forum, proszę o odpowiedź, który z Was byłby w stanie przeprowadzić taką metamorfozę motocykla w ciągu max. 80 dni (wszak wachu zakupił sprzęta w listopadzie). Który z Was demontując siedzenia, stelaż pod kufry, tylny błotnik (wydaje mi się, że do wiercenia otworów, zabicia oczek oraz przeplecenia żemykiem jest to niezbędne) - składając to wszystko założył by starą tablicę rejestracyjną ?
W gronie członków, kandydatów oraz forumowiczów klubu KCM napewno jest kilka osób, które mają więcej niż średnią wiedzę i umiejętności oraz zaplecze warsztatowe aby wypowiedzieć się na temat cudów, jakie próbuje nam sprzedać wachu.
Być może jest to możliwe - ale mnie opis Jego osiągnięć jakoś nie przekonuje.

Obiektywnie muszę przyznać, że to co można obejrzeć na zdjęciach jest SUPER i EXTRA i ktoś, kto wykonał taki kawał wspaniałej roboty zasługuje na podziw i szacunek.

Sory, wachu, nie wierzę że jest to tylko i wyłacznie Twoja robota, wykonana w tak krótkim czasie.

O widze że i zwolennik teori spiskowej sie znalazł :mur:
ja jak kupiłem swój moto to nikt go od 4lat nie przerejstrował a miał już od tego czasu 3 włascicieli po prostu nie czuli takiej potrzeby zeby państwu dac zarobic i tyle może wachu wychodzi z takiego samego założenia ;) to i tablice starą ma
a co dopracy jak w coś się czlowiek wkręci to i efekty sa ,nie trzeba wszędzie podpuchy szukać :)) w naszym pieknym kraju to za bardzo modne ostatnimi laty.pancerne brzozy trotyle itp :rotfl: :rotfl:
..Żyjąc w tym kraju trzeżwiejemy z marzeń....
Awatar użytkownika
farmi
Forumowicz

Motocykl: hulajnoga FLRHI:)

Postautor: Maciu56 dodano: 20 sty 2014, 18:38

Jacecek.Przy ogromnym zapale i wizji można, naprawdę ! Mimo naszego wieku. Poza tym weź pod uwagę warunki w jakich Wachu ,,tworzy" i realizuje swoją wizję . Więcej wiary. :czapa:
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

Postautor: wachu dodano: 20 sty 2014, 19:29

:klotnia:
widzę że zawrzało na mój temat i na temat mojej pracy więc muszę coś napisać a w szczegulności do jacecek
nie mam zamiaru się tłumaczyć jak ktoś nie wierzy,a tylko zazdrości,moi znajomi mówią na mnie złota rączka nia ma dla mnie żeczy której bym nie zrobił,mam swoją pracownie i dobre zaplecze narzędziowe zajmuje się plastyką(rzeźbą,malarstwem,grafika itp.)dlatego mam te wizje.
W odpowiedzi do jacecek chętnie wezmę takiego samego JinLuna i zrobię taką samą metamorfoze i w krótszym czasie bo już wiem co i jak moge zrobić to samo w jeden miesiąc, :tango:Moim zamiarem nie jest rozpisywać się i tłumaczyć z pracy która daje mi satysfakcje :_hura:
Może jacecek trafiał na samych naciągaczy i papudraków i dla tego w Nim tyle niewiary w ludzkie umiejętności :rad:
a tak dla ścisłości to wszystko od A do Z robię sam bez niczyjej pomocy włącznie z szyciem na maszynie :uwaga:
:chopper2:
silnik dwa koła i mina wesoła
Awatar użytkownika
wachu
Klubowicz

Motocykl: Honda/Vmax/Traja/YamahaXVS1100
Tel. kom.: 889734851

Postautor: Luca dodano: 21 sty 2014, 10:25

Panowie to nie jest temat na temat wiary, czy analizy osobowości, tylko poruszamy tutaj,,Pomysły,patenty,inowacje,przeróbki,modernizacje"

Edytowany:
Widzę, że nie pomaga po dobroci no to musiałem trochę pozamiatać. :ojoj:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250>XVS1100>GL1500

Postautor: bogdan289 dodano: 21 sty 2014, 19:37

Wachu skąd wzioles oczka ile płaciłeś za nie??
Miałeś jakąś praske do ich zaciskania??
bogdan289

Postautor: wachu dodano: 21 sty 2014, 20:47

bogdan289 pisze:Wachu skąd wzioles oczka ile płaciłeś za nie??
Miałeś jakąś praske do ich zaciskania??

oczka są dokupienia w castoramie 4zł.za100szt.
do zaciskania są też w castoramie szczypce za 20zł.
Awatar użytkownika
wachu
Klubowicz

Postautor: bogdan289 dodano: 21 sty 2014, 22:52

To na prawdę tanio;-) dzięki
bogdan289

Postautor: wachu dodano: 23 sty 2014, 20:03

Tylne gmole,z myślą mocowania bagażu i nie tylko
Obrazek
wszystko kupione w castoramie koszt ok.150zł.
Awatar użytkownika
wachu
Klubowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 23 sty 2014, 20:16

Wachu,kurna czy ten silnik to wszystko uciągnie ?? ,gdyby było cieplej mógł byś po każdej modernizacji,przejechać kawałek i ewentualnie przestać,a teraz w tym tempie to do wiosny ,goldas przy Twoim :chopper: ,to pikuś :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...