close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

łożysko główki ramy?

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

łożysko główki ramy?

Postautor: herrmannek dodano: 15 kwie 2010, 17:53

Hej zabrałem się za sprawdzanie przodu motocykla. wcześniej tego nie zauważyłem, kierownica bez koła i lagów, chyba na łożysku nie chodzi płynnie ale w pozycji jazda na wprost jest wyraźny opór, żeby skręcić na boki jakby była jakaś zapadka albo coś co utrzymuje kierę w jeździe na wprost. tak powinno być czy może coś się popsuło :)
herrmannek

łożysko główki ramy?

Postautor: Luca dodano: 22 kwie 2010, 08:39

Jak nie ociera o nic to trzeba zaglądnąć do łożyska główki ramy, czy wszystko ok i wcisnąć tam trochę smaru.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250>XVS1100>GL1500

łożysko główki ramy?

Postautor: szesnasty dodano: 22 kwie 2010, 10:19

Może być wżer lub miejscowe wybicie bieżni, wtedy łożysko do wymiany.
Awatar użytkownika
szesnasty
Forumowicz

Motocykl: Heroway CXM250A

łożysko główki ramy?

Postautor: aramis dodano: 22 kwie 2010, 10:30

Witaj , nie bgatelizuj tego . Łożysko ramy jest bardzo ważne , rozbież a najlepiej zanim rozbieżesz kup nowe łożysko i zamontuj . Znam jedną osobę która na skuterze miał wypadek przez zablokowanie się kuleczek łożyska ,,,,, łożysko to było Łożyskiem od roweru , pozdrawiam
aramis

łożysko główki ramy?

Postautor: herrmannek dodano: 23 kwie 2010, 18:04

Dzięki! wiecie gdzie mogę zestaw naprawczy do naszych moto nabyć? Jak prawie wszystko z tym moto, to mój pierwszy raz z łożyskami. nie wiem jak znaleźć oryginał ewentualnie dopasować zamiennik. Powiedzcie też ile taka przyjemność kosztuje,lub powinna kosztować w serwisie. Pewnie pojadę do ZIPPa we Wrocławiu, jedyny warsztat chinczykowy, który nie znajduje się w garażu.
herrmannek

łożysko główki ramy?

Postautor: Lupus dodano: 24 kwie 2010, 03:11

tak na marginesie mógł byś podać adres tego serwisu - szukam jakiegoś sensownego na dolnym śląsku który serwisuje chinole
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

łożysko główki ramy?

Postautor: herrmannek dodano: 25 kwie 2010, 14:09

Wrocław
AMICAR
Robotnicza 94
tel.: 71 359 34 74

Jeszcze u nich nie byłem. Koleżanka naprawia tam scoota i się kumpluje z mechanikami.
herrmannek

łożysko główki ramy?

Postautor: Lupus dodano: 25 kwie 2010, 17:50

dzięki jak będziesz u nich coś naprawiał itp. napisz jak wrażenia (czy są generalnie w porządku)
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Wróć do Wszystko na temat...