Zapomniał Wół, czyli starzy motocykliści radzą nowym :-)

Re: Zapomniał Wół, czyli starzy motocykliści radzą nowym :-)

Postautor: DaJan dodano: 05 gru 2014, 22:13

Zycie wszystko zweryfikuje.....zobaczymy jak bedzie... :motor: -pozdro.
Największym przeciwnikiem marzeń jest portfel.
Awatar użytkownika
DaJan
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 250V-Romet R150
Tel. kom.: 511429521
Komunikator: 5789859

Postautor: Michał_66 dodano: 05 gru 2014, 22:14

dokładnie jest tak jak pisze Gixer ci którzy ukończyli 18 lat przed wejściem nowych przepisów nie muszą mieć żadnych uprawnień a ci co ukończyli później muszą niestety zdawać egzamin nawet na piździka
Michał_66

Postautor: wydech dodano: 05 gru 2014, 22:22

I prawda jest taka ze mlodziez na skuterze z Am ma wieksze pojecie o jezdzie na 2oo i dotego zna przepisy.
Nie zebym sie czepiał
Awatar użytkownika
wydech
Klubowicz

Motocykl: TS 350+GSF 600

Postautor: foxmolder dodano: 05 gru 2014, 22:25

Mi osobiście ten wiadomy przepis nie przeszkadza, nawet cieszy. Fajnie, że do np. do pracy po mieście można sobie fajnie i szybko śmigać, nie mając A.
Jak ktoś jest fujara i pinda do jazdy to zda sobie sprawę, że to nie dla niego i raczej odpuści. A jak połknie bakcyla to pewnie się rozwinie i zrobi A.
A co do elitarności motocyklistów. W dobrym słowa znaczeniu jest to elitarne. LWG gdy mijasz zupełne obcą osobę na trasie mówi samo za siebie.
Machasz radośnie do każdego jadąc autem?
Spotkasz motocyklistę na trasie, parking, stacja benzynowa, zagadasz. To jest dobry rodzaj elitarności. Tak mi się wydaje.
---
foxmolder
Forumowicz

Motocykl: -

Postautor: artk2 dodano: 05 gru 2014, 22:26

wydech pisze:Nasi ustawodawcy sa nie konsekwentni, wrowadzaja nowe kategorie A1,AM i co tam jeszcze. A potem pozwalaja jezdzivcna moto 125 bez nauki.
Artek ilu jest takich jak Ty ktorzy wezma jazdy a ile siadzie bo uwaza ze nie trzeba . Jestesmy z tego samego rocznia i myslimy inaczej ale taki 22 latek pileci do sklepu po ubrania.
I wcale nie domagamsie elitarności.

Jest takie coś jak teoria doboru naturalnego. Jednostki nieprzystosowane do rzeczywistości ulegają samolikwidacji (w dużym skrócie oczywiście).

Odnoszę niejasne wrażenie, że jakbym zrobił prawo jazdy A, to bym był poklepany po ramieniu. Oto prawdziwy motocyklista. A może ja chcę się najpierw nauczyć jazdy na moto o małej mocy, by potem się zastanowić, czy chcę czegoś większego i zrobić prawo jazdy. Ustawodawca dał szansę, z ktorej zamierzam skorzystać. Amen.
Awatar użytkownika
artk2
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125 Starling

Postautor: beniamin82 dodano: 05 gru 2014, 22:28

W 2013 roku motorowerzysci spowodowali mniej wypadków niż motocykliści... A niby nie mają prawa jazdy :-)

Artk2 ja już cię klepię po ramieniu.
Dobra robota. Zdecydowałeś się poznać przygodę, witaj wśród motocyklistów.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: artk2 dodano: 05 gru 2014, 22:31

Gixer pisze:a wcale że nie .. jestem na świeżo z tymi przepisami bo w Kwietniu robiłam prawo jazdy.. teraz skuterami bez niczego mogą jeździć tylko ci co ukończyli 18lat przed wejściem nowych przepisów..teraz na skuter jest specjalne prawo jazdy kat AM gdzie egzamin kończy sie w wordzie a żeby było śmieszniej na tym piździku robi sie te same zadania co na kat A A1 A2 :)

Zwracam honor. Masz rację. Ale mimo to wiele lat taka sytuacja była, a naród nie wyginął z tego powodu :D Do zobaczenia na drogach Podbeskidzia. Może w Kozach, w połowie drogi :D
Awatar użytkownika
artk2
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125 Starling

Postautor: Gixer dodano: 05 gru 2014, 22:34

artk2 pisze:
Gixer pisze:
Zwracam honor. Masz rację. Ale mimo to wiele lat taka sytuacja była, a naród nie wyginął z tego powodu :D Do zobaczenia na drogach Podbeskidzia. Może w Kozach, w połowie drogi :D

w stronę kóz nie jeżdżę no chyba że na stację :nuda: zawitaj kiedyś na tresną ! :)
Ostatnio zmieniony 05 gru 2014, 22:38 przez Gixer, łącznie zmieniany 1 raz
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: Michał_66 dodano: 05 gru 2014, 22:35

no to tak na koniec oczywiście życzę wszystkim jak najlepiej jest taki przepis i trzeba go szanować ale ile będzie ludzi tyle będzie opinii a że mamy wolność i demokracje każdy ma prawo do swojego zdanie jedni twierdzą że przepis dobry inni że nie i tyle ja uważam że ten przepis nie jest ok ale jest i nic na to nie poradzę :D
dlatego wszystkim szerokości i LWG i w duchu modlę się tylko aby moje czarne wizje się nie sprawdziły i mam nadzieję że się mylę :D :D
Benio ty jak coś walniesz to walniesz a ile ma mocy i jaką prędkość rozwija motorower ?
to jeszcze zadam pytanie a ile wypadków spowodowali motocykliści a ile puszkarze ? podejrzewam że puszkarze więcej a teraz przesiądą się na moto :D :D
oczywiście to już tak dla żartu :D :D :D
Michał_66

Postautor: foxmolder dodano: 05 gru 2014, 22:40

beniamin82 pisze:W 2013 roku motorowerzysci spowodowali mniej wypadków niż motocykliści... A niby nie mają prawa jazdy :-)

Jak idę na spacer z psem, to mamy statystycznie po trzy nogi.
---
foxmolder
Forumowicz

Motocykl: -

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porady ogólne