Ustawa o 125 wprowadziła niezłe zamieszanie, które finalnie może skutkować "pakietem korzyści" dla odbiorców detalicznych.
Warto jednak zwrócić uwagę na fakt, że progres koniunktury

na pojemność 125 spowoduje wypust nowalijek, firm krzaczków, które nastawią się wyłącznie na koszenie kasy z naiwnych. To moja subiektywna ocena, jak sądzę wielu się z nią zgodzi.
Ze starych sprawdzonych brandów najciekawszą stylistycznie i asortymentowo ofertę ma chyba Junak (to znowu moja subiektywna ocena, nie chciałbym być posądzany o jakiekolwiek kryptoreklamy czy zależności). Uważam, że modele są najzwyczajniej najlepiej dopracowane w kontekście detali i robią wrażenie naprawdę solidnych.
Z kolei strategicznie Romet nie ma konkurencji. Zdominował rynek w Polsce i to bezdyskusyjnie. Można by tu polemizować o zasadach uczciwej konkurencji etc - moje zdanie w tym kontekście jest na TAK. W biznesie trzeba być skutecznym i solidnym - za pierwsze chapeau bas, co do drugiego czas pokaże
a więc: Zipp jest częścią Romet Group (nie wiem na ile oficjalnie, ale tak to wygląda faktycznie). Właścicielem brandu jest Dębica. Na tegorocznych targach warszawskich wystawią tylko Zipp - Rometa jako Rometa nie ma. Co nie zmienia faktu
Dobra wiadomość dla właścicieli i sympatyków Keeway'a - wraca do Polski (nie wiem jeszcze w jakim stopniu procentowym oferty) poprzez sieć Rometa.
Jak widać poza nowym wcieleniem Rometa i Junakiem praktycznie nie ma nic....
125 (w mojej ocenie dokladnie Junak M16-125) pojawi się też "NOWOŚĆ" w marce POLCOM - firma znana z dystrybucji części i akcesoriów.
Wraca również Wilmat (jakiś nowy, dziwniebrzmiący brand w każdym razie nie CPI).
Także moim Panowie i Panie zapowiada się dość podniecający sezon
tutaj myślę lepiej będzie ten post pasował