Cześć.
Co do stawiania Dark Stara na stopce centralnej to wtrące swoje 3 grosze oparte na moich doświadczeniach. Oglądałem filmiki jak stawiać prawidłowo motocykl na stopce, ale za diabła Dark Stara tak nie umiałem postawić a ważę 95 kilo i trochę pary w łapkach jeszcze zostało. Podpatrzyłem też jak stawia na stopce moją maszynę mechanik, ale jak ja się za to brałem to tylny błotnik zaczynał trzeszczeć i bałem się go uszkodzić. Zacząłem więc szarpać za kierownicę stawiając go, efekt po około 1000 km przejechanych jedna z podpórek stopki centralnej wygieła się. Opisałem sprawę w jednym z postów. beniamin82 doradził wymianę stopki lub prostowanie i wzmocnienie (jeszcze tego nie zrobiłem).
Przedwczoraj jednak odebrałem dorobione nakrętki mocujące stelaże kufrów do górnych śrub tylnych amortyzatorów, te z zestawu nie pasowały bo i stelaże były od Rometa R250. No, panie i panowie teraz jak mam za co złapać tył motocykla (czyli za stelaż), stawianie prawidłowo na stopce centralnej to bajka, wreszcie nie muszę się z nim szarpać.
Zdjęć stelaży nie wrzucam bo zamieściłem je tu
http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=5108&start=290.