close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Piaggio Leonart 125 Daytona

Re: Piaggio Leonart 125 Daytona

Postautor: Arcon dodano: 29 paź 2014, 17:08

Motoryzacja to pikuś. A branża odzieżowa, gdzie stosunek ceny sklepowej do kosztów wytworzenia to w przypadku drogich marek tysiące procent, albo i więcej...? Dopóki są ludzie, którzy chcą tyle zapłacić, to będą ludzie, którzy będą chcieli na nich zarobić - proste. A to, że Ty Beny nie podnosisz ceny miodu... no cóż, każdy robi jak uważa :D
Arcon
Forumowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 29 paź 2014, 17:22

Dzisiaj ,przy okazji rozkminiania kompa motocyklowego ,byłem w renomowanym salonie w Rybniku i ku mojemu zdziwieniu w miejscu Harley-i ,teraz stoją 125 ,prawdziwy wysyp.Wprawdzie motorki znanych firm ,ale ceny od 7+ do prawie 12 tys. za kilku-nasto i -dziesięcio letnie sprzęty :wielkieoczy: .Fakt wypieszczone i z gwarancją ,ale duży pan sprzedawca tak o nich mówił ,jak by się ich brzydził ,widocznie należy do grona "prawdziwych" motocyklistów ,bo spytany o diagnostykę komp. chińskiego Keeway-a ,zaproponował przejście na tematy pogodowe :swir: ,trochę mnie tym wq..ł ,no ale był za duży ;p i nie zareagowałem :D .Jak bym przewidział zmiany prawa odn. 125 i B ,to kupił bym ich kilka ,jak były tanie i bez zainteresowania ,a teraz bym wypożyczał :D i interes by się kręcił.
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Aecjusz dodano: 29 paź 2014, 17:57

Chyba wiem o jakim wiodącym salonie mówisz i jaki to duży pan. No cóż, myślę, że jego ego jest jeszcze większe od ciała... Byłem tam też, ale ze mną rozmawiał taki mniejszy, w mniej więcej moich gabarytach i on albo lepiej się maskował, albo faktycznie był pozbawiony tej skazy.
Niemniej - ja nie jestem gotów dać za motor 125 więcej niż 6000. Wyjątkiem był Superlight, ale nie pasuję do niego niestety. Może ktoś powiedzieć, że chcę oszczędzić na pasji, ale na to odpowiem, że trzeba umieć znaleźć równowagę pomiędzy pasją a życiem. Zresztą, choć jestem prawie pewien, że "zaskoczę" to jednak wolę to sprawdzać na czymś tańszym w zakupie.
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Poprzednia

Wróć do Inne motocykle