Witam,
Szukam pomocy w rozwinięciu mojej wiedzy odnośnie poruszania się motocyklem, konserwacji, drobnych napraw - i dlatego wybrałem to forum.
Wiem, że w PL nie ma motocyklu o tej nazwie, gdzieś w komentarzach słyszałem że Barton Volcano czy Junak 121 są bardzo podobne.
Mój motorek potrzebuje dokładnego czyszczenia , z zewnątrz już go nieco wyczyściłem, łańcuch z grubsza też. Ale pora zrobić to jak należy.
Nie potrafię w necie znaleźć serwisówki do mojego sprzętu, czy ktoś może mi napisać w co powinienem się zaopatrzyć?
Olej taki może być? http://www.ebay.co.uk/itm/Castrol-15043E-Power-1-4T-10W40-Part-Synthetic-Motorcycle-Engine-Oil-1L-/181362765643?pt=UK_Vehicle_Oils_Lubricants_Fluids&hash=item2a3a102f4b
Jaki płyn hamulcowy? wypadałoby rozkręcić hamulce... Czy w większości motocykli wygląda to tak samo? na youtube można znaleźć jakieś poradniki, czy warto to zrobić na ich podstawie? Czy WD40 do czyszczenia łancucha to bardzo zły pomysł?
Może ma ktoś pod ręką jakieś ciekawe linki, które mogłyby mi się przydać. Żeby przynajmniej podstawy załapać i nie latać co 5 minut do mechaników.
Proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam