witam
Mam motocykl jak w temacie (nowy niedotarty), doświadczenie mam tylko w 2T i mam parę pytań .
1. Czujnik przy dźwigni sprzęgła działa ( sprawdzałem omomierzem ) - zwiera się przy naciśniętej klamce
ale w praktyce nie widzę żadnej reakcji , odpala bez naciskania sprzęgła .
Jak miałem słaby akumulator to chyba trzeba było nacisnąć klamkę żeby włączyć rozrusznik , ale potem odłączałem część instalacji
żeby inaczej pociągnąć przewody zaizolować zabezpieczyć więc może coś inaczej podłączyłem albo ten czujnik do czego innego ? .
Kontrolki numeru biegu działają tylko na odpalonym silniku,tak ma być ?
Reszta elektryki bez zarzutu .
2. Odpala bez ssania tylko jak jest mocno nagrzany , lekko nagrzany lub zimny dźwignia ssania do samej góry inaczej nie odpali .
Z pełnym ssaniem odpala bez problemu .
Mieszankę wyregulowałem tak aby nie było efektu dławienia /zalewania jak na ssaniu ale też żeby nie dostawał za dużo powietrza
(odkręcając mocniej śrubkę regulacji sprawdziłem jak chodzi gdy jest mieszanka zbyt uboga) - (podobnie jest jak 2T).
Świeca na bogatej mieszance jest czarna a na zbyt ubogiej albo dobrej jest czysta tak jak wkręcalem , nie wiem więc jak poznać po świecy poprawność regulacji ?
3. Mam wrażenie że przednie lagi chodzą jakby były suche albo mała ilość oleju , jak to sprawdzić ?
pozdrawiam