KCM - Gródek Kujawski

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kacpero dodano: 18 lis 2008, 09:16

Jasne, że kwestie nagród ustalimy sobie w gronie zarządzającym. uważam jednak, ż enie ma co uciekac od wsparcia firm związanych z branżą motocyklową. (mam na myśli nie tylko importerów chinszczyzny) Stosuje się to powszechnie przy organizacji wszelkich zlotów i imprez o charakterze motocyklowy. Większosć funduszy pozyskuje się od sponsorów. Tłumaczenie tego zasadą "coś za coś" to daleka przesada. Nie zamierzamy faworyzować jednej firmy (czy grupy) ale skorzystać z pomocy-wparcie możliwie dużego kręgu firm satelitarnych wobec branży motocyklowej.
Osobiście uważam, ze pomysł wjazdowego, nawet symbolicznego nie jest najlepszym rozwiązaniem. Otwarcie sezonu jest w kręgach motocyklowych zawsze impreza otwartą i dostępną dla wszystkich zainteresowanych.
Sądzę, też że najbardziej istotnym pozostaje teraz powołanie określonego Zarządu który przyjmie jakąś określoną politykę działania (również popularyzacji KCM na zewnątrz. Kwestia finansowania, składek itp to sprawa drugorzędna. Jeżeli mamy działać SKUTECZNIE (mam na mysli wspólne wyjazdy, imprezy klubowe itp) potrzebna jest grupa ludzi która która postrzega rolę KCM identycznie. lepiej stworzyć mniejsze grono ale aktywne i zgodne niż wykłucać się o rzeczy banalne na netowym forum.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: kacpero dodano: 18 lis 2008, 18:16

Jawos zapewnima Cię, że jestem ostatnim człowiekiem który chciałby aby utożsamiano nas z "rzecznikiem" jakiegokolwiek importera. Wszystkich - w każdej publikacji medialnej - traktujemy tak samo. każdy otrzymuje duzy mandat zaufania ale też nie jednemu walimy prawdę prosto w oczy.
To, że będa nas chciały wspierać firmy importujące motocykle z Chin jest oczywiste i uważam całkowicie normalne. Bo ty własnie my udowadniamy, że można tym normalnie jeździć. Muszę Ci powiedzieć, że nawet zaczynają się liczyć z naszym zdaniem i opiniami.
Wierz mi, że mam szczere intencje i nie zamierzam rezygnować z ich pomocy. Jeżeli wystąpi zasada coś za coś to w kierunku - a postaram się o to osobiście - odwrotnym. Uważam, ze na różne imprezy można by zaprosić przedstawicieli poszczególnych importerów i w możliwie dużym gronie klubowym (czyli bezpośrednich użytkowników) powiedzieć im o wielu bolączkach i niedociągnięciach związanych z eksploatacją ich sprzętów. Czasami sami nie zdają sobie z tego sprawy. W dużej mierze wina złej jakości sprzętów i obsługi serwisowej leży po stronie dealerów a nie samych importerów. Jeżeli podejdziemy do tego zdrowo i bez uprzedzeń możemy wywrzeć naprawdę istotny i znaczny wplyw na poprawę jakości oferowanych motocykli i świadczonych usług. Osobiście proponowałbym formę współpracy niż pozycje roszczeniową.
Dla przykładu KINGWAY podarowałnam około 30kpl odzieży + plecaki. Czy usłyszałeś choćby jeden zarzut, że faworyzujemy tę firmę? Czy gdziekolwiek - czy na forum czy w Chopper Magazin - zauważyłeś abym stawał po ich stronie w opozycji do innych firm? Staram sie - i zrobię wszystko aby KCM pozostał neutralny - obiektywnie i szczerze opisywać każdy testowany motocykl (ujawniając wady i zalety) bez względu skąd do nas trafił.
Może nie zabiegakmy o ich wzgledy, ale też nie dyskryminujmy sami importerów motocykli na których jeździmy... wydaje mi się, że własnie powinniśmy im ułatwić prace inaczej Panowie to przysłowiowy strzał we własne kolano.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 lis 2008, 20:04

jawos pisze:Popieram szukanie wsparcia wśród firm związanych z branżą motocyklową oraz kręgu firm satelitarnych wobec branży motocyklowej.
Natomiast niezbyt podoba mi się pomysł sponsoringu od importerów chińszczyzny, bo to może rodzić podejrzenia, że ktoś komuś chce się przypodobać,
czy takie postrzeganie KCM jest nam potrzebne? _bezradny

Jawos to nie jest do końca tak. Większe podejżenia mogło by nieść gdybyśmy to my zabiegali o wsparcie. Natomiast gdy to firmy same oferują wsparcie to nic nie znaczy. Znaczy tyle, że chcą się zareklamować swoimi gadżetami. Zwyczajowa forma marketingu. Wręcz było by to mało poważne gdyby liczyły na coś więcej w zamian za kilka świecidełek.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Largo dodano: 18 lis 2008, 20:28

A jak będzie z tą mapką dojazdową? Bo ja nadal nie wiem jak tam dojechać :]
Largo

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: dorplas dodano: 18 lis 2008, 23:49

proszę bardzo, mapka dojazdu, szukajcie zielonej strzałki,
mam nadzieję że mapka się przyda

http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,23,39 ... ceffacdb0b
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: scOti dodano: 19 lis 2008, 00:03

dorplas pisze:proszę bardzo, mapka dojazdu, szukajcie zielonej strzałki,

Dzięki! wyszlo mi 300km w jedną ;] uhm
scOti

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Largo dodano: 19 lis 2008, 00:33

dorplas pisze:proszę bardzo, mapka dojazdu, szukajcie zielonej strzałki,

Dziękuję Ci bardzo! :D :oklasky:
U mnie wyszło niecałe 150km :] Zaznaczyłem też to miejsce na mapie członków KCM
http://mapy.google.pl/maps/ms?msa=0&msid=110527796821737071820.0004549121ceeddc42d63
Largo

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: pinio dodano: 20 lis 2008, 14:24

Zgłaszam 100% obecność na otwarciu z synem ,lub żoną.JAk wygląda aktualnie sprawa tych rezerwacji? :rad:
Awatar użytkownika
pinio
Forumowicz

Motocykl: Romet R 250>ZZR600>EN500
Tel. kom.: 600258112

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: Shipp dodano: 20 lis 2008, 14:59

pinio pisze:Zgłaszam 100% obecność na otwarciu z synem ,lub żoną.JAk wygląda aktualnie sprawa tych rezerwacji? :rad:

Miałem podliczyc chętnych i zarezerwowac odpowiednią ilośc miejsc. Jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. Wygląda na to, że trzeba będzie wynając cały ośrodek ze względu na dużą ilośc zgłaszających się, a ośrodek nie jest zbyt wielki. Tym bardziej, że wielu przybędzie z osobami towarzyszącymi, więc namioty nie bardzo pasują /z powodu obecności znacznej ilości Pań, bo potrzebne będą toaletki, lusterka, bieżąca ciepła woda i inne wygody/. To już nie będzie niemal surwiwalowa WWS. :ganja:
Poczekam do końca tygodnia i dzwonię to właścicielki z rezerwacją.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

KCM - Gródek Kujawski

Postautor: mlynaszz dodano: 20 lis 2008, 17:52

Shipp pisze:, więc namioty nie bardzo pasują

Ale mam nadzieję, że możliwość rozbicia takowego jednak pozostanie? :?: :?: Na dzień dzisiejszy nie wiem co to będzie na wiosnę, w związku z tym nie składam wiążących deklaracji. Jedak jak się wszystko poukłada, to chciałbym wjechać, choć na jeden dzień/noc, niewykluczone, że również z 2 połówką, która ostatnio nabiera chęci na wspólne podróżowanie :chopper2:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy motocyklowe