Shipp pisze:Lefty, dowiedz się jaka jest minimalna ilośc zamówienia, żeby było traktowane masowo a nie jako indywidualne zamówienie. Jak na razie nie widzę zainteresowania, więc myślę że na chwilę obecną zamówienie wyniesie maksymalnie 30 szt.
Takie standardowe minimum to 100szt. Czym mniejszy nakład, tym drożej na sztuce. Według mnie można zamówić te 50szt. U tego co chce tylko pięć stów netto. Jeśli już. Ewentualnie poszukać czegoś tańszego. Nie wiem, np. tak jak Grzeno sugerował: naszywki lub takie piny typu zwykły znaczek ale kto by to chciał.
Może darować sobie znaczki zlotowe w tym roku jeszcze. Zanim nie wypracujemy jakichś konkretnych form funkcjonowania i co za tym idzie finansowania takich przedsięwzięć.
Teraz zrobić ewentualnie znaczki klubowe po prostu, które będzie można domówić jak zabraknie czyli właśnie nie jako jednorazowe zlecenie.
Znaczek byłby dobrą alternatywą do koszulki, bo jest mały i kosztuje mniej. A z koszulkami są takie problemy, że trzeba ich też zamówić ileś tam, do tego dochodzi jeszcze ustalenie rozmiarów, poza tym szybciej się zużywają.
Dostałem odpowiedź w sprawie ewentualnego zwiększenia nakładu od tego dostawcy za pięć paczek:
"Witam,
Wycena taka sama.
Cena jednostkowa bez zmian, tylko cena matrycy amortyzuje się na większa ilość sztuk.
Ma Pan wycenione nowe srebro – to nie jest srebro tylko mosiądz wysokoniklowy.
Czas realizacji taki sam.
Pozdrawiam
Paulina Turemka
PPU POLMET
tel. (034) 361 61 71
tel. kom. 504 047 863
http://www.polmet.com.pl"Czyli możemy zostać przy tych 50 sztukach.