Region Śląsko-Opolski

Tematy dotyczące lokalnych spraw.

Re: Region Śląsko-Opolski

Postautor: Mariuszz dodano: 14 mar 2026, 19:10

No i udało się z jeżykiem polatać 150 km ( Trasa dookoła jeziora Mucharskiegi i trochę po Żywiecczyźnie). Dzięki za towarzystwo.
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Postautor: jacek.rc dodano: 15 mar 2026, 10:45

Tak trzymać :oklasky: :oklasky: :oklasky: . Teraz tyram nocki i tylko po południu udało się na troszkę wyskoczyć do CZ . Jakoś ostatnio lubię się tam powłóczyć ,niby kawałek za granicą ,a całkiem inna urbanistyka i widoki . Taka namiastka :swir: dalszych wypadów . Dla przypomnienia ,jak to drzewiej bywało :motor: https://photos.app.goo.gl/uN5ENjTaKzBvoHzYA
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jędrek dodano: 15 mar 2026, 10:52

Beniu kilka lat młodszy i te motocykle :oklasky: :)
Awatar użytkownika
jędrek
Zarząd KCM

Motocykl: Barton 125 , Junak SC300
Tel. kom.: 609643753

Postautor: jacek.rc dodano: 19 mar 2026, 08:48

Może nie z regionu ,ale taka ciekawostka . Lubię podczas "porannej kawki" oglądać miejsca w których byłem ,albo chcę być . Kamerki dają dzisiaj takie możliwości i nie waham się z nich korzystać . Jednym z takich miejsc jest Grossglokner i taka ciekawostka z tej zimy http://www.bergfex.pl/skiheiligenblut/webcams/c6509/ . Obserwuję ten kawałek asfaltu bez śniegu . Jeszcze kilka dni temu ,po opadach był zasypany ,ale po krótkim czasie znowu czarny ?? ? Jest tak praktycznie od początku zimy , można sprawdzić przeglądając historię . No i zastanawiam się czy to wiatr ?? ,czy testują tam jakiś nowy środek na pozbywanie się śniegu z ulic . Plama jest praktycznie zawsze tego samego kształtu ,więc mnie to :swir: troszkę zastanawia . Może chcą żeby sezon trwał cały rok . Jak myślicie ?
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Szubi dodano: 19 mar 2026, 10:15

to może taki mały off top ;) , mnie wkurza jak chcę zaplanować trasę na lato w google maps i nie mogę ustawić drogi przez przełęcze które są teraz zamknięte :mur:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: jacek.rc dodano: 20 mar 2026, 09:00

Od X lat już jeżdżę na Mapy CZ . Od teraz , znaczy zeszłego roku niestety płatne ,niecałe 50 dych/ rok ,ale... . Działają off line i dla tego ,że mój telefon lubi mi płatać figle mam dubla . Poza tym zainstalowałem je w starym smartfonie ( bez sim) ,który jest cały czas w uchwycie ,a telefon No1 jest w bezpiecznym miejscu , taka dywersyfikacja . No i na off-ach mogę planować do woli :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Mariuszz dodano: 20 mar 2026, 19:00

A ja zacząłem używać "Oganic Maps". 100 % free, nawet nie ma reklam, i oczywiście mapy off line bez ograniczeń Bardzo szczegółowe mapy Openstreet.
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Poprzednia

Wróć do Regiony