Diabolini XZ250R wibracje podczas jazdy z większą prędko

Postautor: kubajk2 dodano: 13 mar 2011, 11:52

Witam, W styczniu tego roku zakupiłem motor Diabolini XZ 250R, docierałem go przez około 6 moto/h bo jest to cross, pootem zacząłem stopniow jezdzić coraz szybciej i zauważyłem że po przekroczeniu pewnej prędkości, wnioskuje że około 45 km/h cały motocykl strasznie wibruje, aż rąk na kierownicy nie idzie utrzymać po dłuższej chwili , czym to może być spowodowane ?? czy może mi ktoś powiedzieć coś na ten temat, ktoś mi mówił że zawory trzeba wyregulować po kilku godzinach i właśnie w najbliższym czasie musze to zrobic ale to chyba nie jest tego (wibracji) przyczyna ???
kubajk2

Postautor: skopi dodano: 13 mar 2011, 12:16

jak nowy to masz gwarancje i niech się martwi serwis aby to usunąć bo pzyczyn może być kilka sam na razie nie grzeb
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: selmen dodano: 13 mar 2011, 18:45

zdecydowanie serwis i to fabryczny. swoją drogą napisz jak to chodzi po naprawie i wrzuć jakieś foty. zastanawiałem się nad kupnem tego wynalazku.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: kubajk2 dodano: 13 mar 2011, 21:23

Tylko jest taka bania że nie kupiłem go w autoryzowanym sklepie tylko w jakimś sklepie w częstochowie gdzie gość sprzedawał motocykle i akurat miał tego diabolini po pieniądzach bo był z 2010 roku i dal mi 3 miesiące gwarancji na niego i w sumie mi się gwara już skończyła, to była taka cena za taniej kupiony nowy motor ;-) stąd moje pytanie bo ja się jeszcze nie znam na tym tak dobrze.. a zdjęcia w przyszły weekend wrzucę jeśli nie problem, bo jadę na studia teraz
kubajk2

Postautor: skopi dodano: 13 mar 2011, 21:36

jeżeli nowy yo masz rekojmie 12 miesięcy i gwarancje 3 miesiące więc wal do niego i niech naprawia łachy nie robi. Rękojmia jest rękojmią a gwarancja inną sprawą.Większosć sprzadwców mysli ze dają 3 miechy gwarancji się uwolnią a przepisy mówią co innego więc wal do niego. ja kupiłem też niby bez gwarancji ale przez rok facet w razie czego pomógł bo byla rekojmia
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Postautor: kubajk2 dodano: 13 mar 2011, 23:47

no to jeżeli tak jest to muszę walić do gościa i niech robi, dzięki za poradę, myślę że w najbliższym czasie jak będzie czas to zrobię to i dam znać jak wyszło, pozdrawiam. ;)
kubajk2

Postautor: abu dodano: 14 mar 2011, 00:01

skopi pisze:jeżeli nowy yo masz rekojmie 12 miesięcy i gwarancje 3 miesiące więc wal do niego i niech naprawia łachy nie robi. Rękojmia jest rękojmią a gwarancja inną sprawą.Większosć sprzadwców mysli ze dają 3 miechy gwarancji się uwolnią a przepisy mówią co innego więc wal do niego. ja kupiłem też niby bez gwarancji ale przez rok facet w razie czego pomógł bo byla rekojmia

Diabolini daje gwarancję na 6 miesięcy i nic więcej, a jest to i tak więcej o 3 miesiące niż inne wiodące firmy produkujące motory crossowe (tu jest trochę inaczej niż w motorach drogowych).
Jeżeli masz podbitą gwarancję pisz i dzwoń www.diabolini.pl może coś wyjaśnią, bo że pomogą bym nie liczył. Jeżeli już to skierują do najbliższego serwisu.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Postautor: kubajk2 dodano: 14 mar 2011, 00:10

To jak będę miał czas to podjadę chyba jednak do najbliższego serwisu gdzie zajmują się motocyklami i mi może coś powiedzą bo sam nie będę kręcił nic bo się na tym nie znam. Mój kuzyn ma identycznego XB31 i zajebiście się tez na nim jeździ tylko gabarytowo est troszkę mniejszy od tego co ja mam, ogólnie nie sądziłem że te motocykle są takie w sumie w porządku jak na swoją cenę i pochodzenie, dla początkującego w zupełności wystarczy i nawet dla kogoś kto chce sobie rekreacyjnie pojeździć. :)
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, 12:34 przez kubajk2, łącznie zmieniany 1 raz
kubajk2

Postautor: skopi dodano: 14 mar 2011, 08:08

nie mylcie gwarancji z rękojmią to dwie różne rzeczy w przypadku zakupu nowego towaru pełnowartościowego :D
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Postautor: Mateusz dodano: 18 mar 2011, 22:23

Co do wibracji to mogą być poluzowane śruby od mocowania silnika- sprawdź to.
Obklejenie śrub taśmą izolacyjną, nakrętki samokątrujące, podkładki gumowe zmniejszają wibrację.
Jeszcze możesz się z zębatkami pobawić.
Awatar użytkownika
Mateusz
Forumowicz

Motocykl: Honda NSR 125

Następna

Wróć do inne motocykle...