cruenzo pisze:wbrew pozorom, taką folie łatwo rozerwać, dość ciężko się toto zachowuje na wszelkich zagięciach, wgłębieniach itp. pęka z czasem co wygląda obleśnie. lepsza by była chyba guma w spreju, ale osobiście zostawiłbym w takim kolorze.
Wszystko zależy od jakości folii. Z foliami do zmiany koloru jest tak samo jak z tymi do przyciemniania - jakość kosztuje.
Kolejna sprawa to odpowiednie odtłuszczenie i położenie tego.
Z zagięciami nie powinno być problemu, nie wiem jak to będzie na tych wystających nitach.
Przykładowo taka firma w mojej mieścinie zajmuje się przyciemnianiem szyb/oklejaniem aut, kuzynowi chyba z 8 lat temu przyciemniali szyby w tranzicie i do dnia dzisiejszego wyglądają bardzo dobrze.
U mnie w 4-ro letnim aucie (kupionym od kogoś) widać na folli kropeczki - pewnie dostał się piasek lub jakoś farfocel

A co do zabiegu położenia folii to tak jak piszesz, kwestia gustu - mnie osobiście drażni takie gołe amelinium.
Tak jak w tym przysłowiu: jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki

Fobos1 pisze:Jakby na nie przykleić lub przynitować takie czarne taśmy z gumy czy plastiku. Po środku nakleić jakąś grafikę np: wielbłąda czy coś
Coś w ten deseń

No to świetnie wygląda

Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650