Usiądź na Duke'u i na Dominarze. Zobaczysz, że Hindus to nie "replacement", lecz inny motocykl.
Tapatapa...
tylko krótko bo godzinkę To napisz więcej, proszęjędrek pisze:Jestem świeżo po jeździe testowej powiem tak krótko i zwięźle było zajebiście![]()
![]()
tylko krótko bo godzinkę
ale można się umówić jeszcze raz na jazdę i chyba skorzystam.Motorek wygląda fajnie jeździ fajnie,ogólnie mnie pasuje
jędrek pisze:Jestem świeżo po jeździe testowej powiem tak krótko i zwięźle było zajebiście![]()
![]()
tylko krótko bo godzinkę
ale można się umówić jeszcze raz na jazdę i chyba skorzystam.Motorek wygląda fajnie jeździ fajnie,ogólnie mnie pasuje
Drugim zniechęcającym mnie bodźcem był fakt, że diler zamknął salon i serwis wraz z końcem sezonu. Zlikwidował znaczy i zwinął się. Przypomniało mi to bardzo wyraźnie o stałej już praktyce Rometa, Almotu i innych rodzimych "producentów" jednośladów polegającej na wypuszczaniu krótkich serii motocykli, które potem trzeba serwisować samemu i dobierać części od innych marek. A także o polityce rodzimych "sprzedafców" pragnących tylko upchnąć jak najwięcej towaru i uciec potem od jego serwisowania ogłaszając bankructwo. To już niestety norma. Takich serwisów jak "Lux Mot" w Kobyłce i pasjonatów jak Kamil nagrywających filmy z warsztatu i z trasy jest niestety niewielu. A szkoda bo parę dalekowschodnich sprzętów sprzedawanych w Polsce uważam za bardzo udane. Jak Bajaj Dominar 400- bo to ciekawa propozycja dla osób mających prawko A2 lub takich, dla których od prędkości i pojemności ważniejsze są doznania z nieśpiesznej jazdy nowym motocyklem. Analiza wpisów na profilu Facebookowym posiadaczy tego modelu to przekrój różnych opinii od tych o ciągłych usterkach do tych pełnych zachwytu. Wyznacznikiem popularności modelu jest jednak jego sprzedaż a chińskie i teraz indyjskie sprzęty o pojemnościach powyżej 125 cm nie schodzą na pniu. Może jest w tym zasługa samych dilerów i ich praktyk, o których wspomniałem powyżej. A może jednak że polski kupujący wciąż woli za 16000 zł kupić np DL-a 1000 z 2006 roku i mieć pewność że zawsze starczy mu mocy i przez wiele lat kupi do niego każdą śrubkę.Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość