Moto Magnus (Mikilion) 250 Supermoto

Postautor: jacecek dodano: 25 sty 2012, 21:10

Frisky16, nie wim na jakim obecnie jesteś etapie ze swoim problemem. Ale jeśli jeszcze nie zacząłes "grzebać" w gaźniku to może warto było by rozważyć ewentualność zwrotu lub wymiany motora na nowy. Co prawda nie masz gwarancji ale rękojmia napewno obowiązuje, tym bardziej, że nie kupiłeś moto w firmie "KRZAK" tylko w salonie, który prowadzi (patrząc po ofercie na ich stronie) poważną działalność.
Motocykl kupiłeś jako fabrycznie nowy - bez gwarancji - ale nie jako uszkodzony.

Tu masz link do wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kojmia

Teraz jest zima - raczej nie pojeździsz. Może warto trochę czasu poświęcić na załatwienie sprawy przez roszczenie z tytułu rękojmii. Pogrzebać zawsze jeszcze zdążysz.
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: Frisky16 dodano: 26 sty 2012, 19:43

Na pewno bym z tego skorzystał ale ten motor był kupiony w Warszawie a ja jestem z Łodzi. Musiał bym pokrywać koszty wysyłki i miał bym bardzo dużo załatwiania. Jeżeli mechanik mi powie że motor już sie nie nadaje do niczego, albo wymiana świecy i regulacja, wyczyszczenie gaźnika nie pomoże na pewno tego tak nie zostawie :) w takim wypadku oddam im ten motor bo nie mam zamiaru bujać się z nowym sprzętem kupionym w salonie :) bardzo mi zależało na tym żeby nie wpaść w koszty napraw motoru dlatego zdecydowałem się na nieużywany

Ale dzięki wielkie za tą informacje
Frisky16

Postautor: kacpero dodano: 26 sty 2012, 20:00

Frisky16 jeżeli będziesz miał problemy z Magnusem daj znać... pomogę.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: krysz dodano: 26 sty 2012, 20:03

Wrócę jeszcze do tematu oleju. Pytałeś po jakim przebiegu ma być wymiana, ale też napisałeś, że długo stał w składzie celnym, więc wymiana oleju wskazana bez względu na ilość przejechanych km. Praktycznie olej wymienia się po roku, nawet jeżeli przebieg nie osiągnie "wymiany licznikowej".
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: Frisky16 dodano: 26 sty 2012, 21:16

kacpero jeżeli będę miał jakiś problem to na pewno się do Ciebie odezwę :)

I olej wymienie jeszcze w tym tygodniu :)
Frisky16

Postautor: scrambler dodano: 26 sty 2012, 23:43

Te silniki są chłodzone cieczą , może motocykl bierze płyn ? ale to mniej prawdopodobne ja stawiam na to co koledzy napisali wyżej wymień olej świece regulacja zaworów , czyszczenie gażnika i ustawienie mieszanki . MOTOCYKL stał parę lat bez odpalania dostało się troszkę brudku :D i motorek prycha ;-)
scrambler
Forumowicz

Motocykl: Honda

Postautor: Frisky16 dodano: 27 sty 2012, 19:41

We wtorek ide do mechanika i mam nadzieję ze motor będę miał juz w pełni sprawny :)

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 20:14 --

Jak w moim motorze wylać płyn silnikowy ?
Czy musze rozkręcać silnik i wymieniać wszystkie uszczelki co pakuje mnie w koszta czy jest jakaś prostrza metoda ?
kacpero masz może instrukcję obsługi do magnusa po Polsku ? Tam jest wszystko ładnie opisane ale wszystko w języku angielskim :(
Frisky16

Postautor: Frisky16 dodano: 28 lut 2012, 17:13

Motor po regulacji gaźnika chodzi bez problemów :) wszystko jest pięknie i ładnie. Dziękuje wszystkim za pomoc :)
Frisky16

Postautor: selmen dodano: 10 mar 2012, 18:20

fajny motor. wyczaiłem go niedawno w ogłoszeniach i przypadł mi do gustu. silnik chyba taki jak w kładach bashana, ciekawe jakie to moto jest gabarytowo, czy nie miniaturka jakaś. o wiele ładniejszy od zippa trackera. dobrze, że ktoś ci go uruchomił. jak moto długo postoi niejeżdżone to zdarzają się różne cuda. ciekawi mnie jak to chodzi. pisz koniecznie o wrażenich z jazdy.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: Frisky16 dodano: 13 mar 2012, 19:32

To nie jest żadna miniaturka bo motor jest można nawet powiedzieć że wielki. Mam 175cm wzrostu i jak na nim siedze to ledwo co dotykam palcami do ziemi. Zrobiłem już na nim 150 KM i na prawdę jestem bardzo zadowolony z tej maszny. Prędkosć maksymalna to tak 118km/h. Silnik i biegi chodzą idealnie, zawieszenie bardzo dobrze wybiera nierówności więc na prawdę nawet nie ma do czego się przyczepić :) Jedyne co mogli by poprawic w tym motororze to to, ze ma bardzo krótkie biegi. No i jeszcze po 120KM przepaliła się przednia żarówką ale to są detale. Ogólnie podsumowując według mnie motor mam świetny i mam nadzieje że nie zmienie zdania jeżdżac na nim przez cały sezon
Frisky16

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...