Bajaj - pytania i odpowiedzi

Re: Bajaj - pytania i odpowiedzi

Postautor: DoradcaOnlineBajaj dodano: 16 kwie 2018, 20:22

beniamin82 pisze:Czy zaopatrzenie w części zamienne będzie lepsze niż typowo słabe dla Rometa?
W jaki sposób zostanie to zagwarantowane?

Witaj,
Pytanie bardzo trafione i oczywiście uzyskam dokładną odpowiedź tak szybko jak to tylko możliwe!
pikoly pisze:Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o bajaj u. Jestem świeżakiem w tej tematyce , ale faktycznie na zdjęciach motocykl prezentuje się bardzo przyjemnie.

Witam,
Faktycznie Dominar 400 prezentuje się świetnie. Może warto skorzystać z oferty jazdy testowej ---> http://testujdominar400.pl/ ? :)
jędrek pisze:Snajper,motocykl jest już w sprzedaży znaczy stoi już w sklepach a cena 15 kafli :)

Dokładnie tak, motocykl podbija już Polskę, a cenę można rozbić na raty 0% jeżeli tylko jest taka potrzeba. :)
Snajper pisze:A ja podtrzymałbym to pytanie o ile oczywiście Doradca Online Bajaj Pan Piotrek kiedykolwiek jeszcze zajrzy na to forum.

Motocykl bardzo ładny - oglądałem w Warszawie, ale, no właśnie ale kiedyś podobał mi się Rometowski Classic i po wielkiej fanfaronadzie, roku oczekiwania, okazało się, że i cena nie ta i silnik czarny zamiast szkiełkowanego i w sumie części nie za wiele w magazynie i ogólnie limitowana seria i dałem sobie spokój. Pytanie ode mnie - jak Romet zamierza odbudować swoją wiarygodność wchodząc na rynek z dobrym motocyklem i złymi wspomnieniami u wielu motocyklistów z kontaktów z Rometem?

Witaj Snajper,
Oczywiście, że będę często zaglądał na Wasze forum :).
Jeżeli chodzi o Twoje pytanie o wiarygodność to warto powiedzieć, że Dominar 400 pochodzi od Bajaja, który za pośrednictwem Rometa wchodzi na rynek europejski. Producent Dominara 400, Bajaj, z całą pewnością zadbał o to, aby dostarczyć na rynek europejski produkt, który zachwyci tutejszych fanów dwóch kółek. Warto zapisać się na jazdę próbną i na własnej skórze przekonać się co ta maszyna potrafi i jak radzi sobie na drodze! ---> http://testujdominar400.pl/ :)
beniamin82 pisze:W roweksie krapkowice też stoi, fajnie się prezentuje .

Bardzo kibicuję tej marce, a wiem że nie będzie miała lekko w Polsce.

Witaj,
Skąd opinia, że Bajaj nie będzie miał lekko? Dominar 400 to bardzo dobra oferta dla osób, które chcą zacząć przygodę z motorem, a także dla tych, którzy szukają nowej maszyny w atrakcyjnej cenie :)
Cieszy mnie fakt, że kibicujesz rozwojowi marki Bajaj na polskim i europejskim rynku! :)
DoradcaOnlineBajaj
Forumowicz

Motocykl: Bajaj

Postautor: beniamin82 dodano: 16 kwie 2018, 21:32

beniamin82 pisze:W roweksie krapkowice też stoi, fajnie się prezentuje .
Bardzo kibicuję tej marce, a wiem, że nie będzie miała lekko w Polsce.

Witaj,
Skąd opinia, że Bajaj nie będzie miał lekko? Dominar 400 to bardzo dobra oferta dla osób, które chcą zacząć przygodę z motorem, a także dla tych, którzy szukają nowej maszyny w atrakcyjnej cenie :)
Cieszy mnie fakt, że kibicujesz rozwojowi marki Bajaj na polskim i europejskim rynku! :)

Dominar 400 to bardzo dobra oferta, i fajny sprzęt. Choć ja z miłości do Włoch i doświadczeniu z jakością od QJ wybrałem Benelli...
Czytając opinie w Indiach, Dominar 400 jest naprawdę godny polecenia.
Tak samo jak oba Pulsary 200, które niestety przy naszej mentalności nie mają racji bytu.
Klasa 200-300 jest dla realistów...

Czemu nie będzie miał lekko.... bo wprowadza go Romet.
Nie zrozum mnie źle, mam nadzieję, że Romet zmieni nastawienie do użytkowników i naprawdę zwróci się w stronę klienta.
Sam nie miałem złych doświadczeń z Rometem jako prywatny użytkownik Rometa Z 125 (od Senke), natomiast jako dziennikarzowi próbowano zamknąć mi usta...

Z tego co czytam na forach, to polityka brzmi: "Sprzedać i zapomnieć..."

1)kolega chciał kupić linkę ssania do Rometa V250 z 2007roku i nikt w romecie nie mógł mu pomóc...
2)Inny kolega miał cieknący bak w Romecie R250 z 2012roku, oczywiście motocykl po gwarancji, ale baku kupić się nie da. Zresztą na gwarancji też lepiono jakimś klejem. I zamiast zrobić akcję serwisową i wymienić baki, pozamiatano wszystko pod dywan.
3) Urywający się zabierak tylnego koła w R250 oraz ADV 125, to wina nieprawidłowego używania motocykla a nie nieprawidłowej konstrukcji.

Przypadków można by mnożyć ale nie o to chodzi.

I tak, wiem, że wymienione przeze mnie sprzęty to chińczyki, choć z ust Rometa nie padnie to nigdy i mają słabszą jakość niż Bajaj, ale podejście importera widać niestety jak na dłoni.
A nie zawsze tak było, pamiętam czasu gdy Pan Sidor części wyciągał z kapelusza, do 24 godzin były na miejscu, w rozsądnej cenie. A jak nie to się starano klientowi pomóc, naprowadzić...i trzymam kciuki żeby to wróciło...może Hindusi przypilnują partnera.

Podaj mi na PW maila, chętnie przetestuję 125tkę...
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Paweł dodano: 17 kwie 2018, 20:33

Dobrze piszesz Benjamin. Tam ktoś chyba zapomniał że to nie lata 80-te że głupi Polak wszystko kupi. Jesteśmy krajem w miarę rozwiniętym . Swoją drogą chyba to dobry znak że Bajaj wchodzi pod własną marką a nie modelem Rometa. ,
Był Zipp vz2
Jest Silverblade efi
Paweł
Forumowicz

Motocykl: Silverblade 125
Tel. kom.: 999999990
Komunikator: 5622167. Gg

Postautor: pikoly dodano: 17 kwie 2018, 21:27

mlynaszz pisze:Obecnie można zapisać się na jazdy testowe Dominarem. Pomyślałem, ze zobaczę i się zapisałem. Spory sklep Rometa jest w Kowalewie, niedaleko Bydzi. Tam spodziewałem się jazd. Po dwóch dniach dostałem zaproszenie..... do Gdyni :D _boisie _boisie Już tam jadę :/ :cwaniak: Póki co przeszła mi chęć na tą jazdę testową.

A wiesz może czy jest gdzieś lista miast, w których można odbyć jazdy próbne ? Wolałbym sprawdzić czy moje miasto jest obsługiwane, żeby uniknąć takich problemów :/
pikoly
Forumowicz

Motocykl: -

Postautor: kreciik dodano: 18 kwie 2018, 10:12

pikoly pisze:A wiesz może czy jest gdzieś lista miast, w których można odbyć jazdy próbne ? Wolałbym sprawdzić czy moje miasto jest obsługiwane, żeby uniknąć takich problemów :/

szczerze mówiąc myślałem że w każdym salonie mogą odbywać się jazdy testowe i przy okazji pooglądałoby się co nieco
kreciik
Forumowicz

Motocykl: Brak ;(

Postautor: Jack dodano: 19 kwie 2018, 13:24

Jazd testowych w każdym salonie, to często nie organizują nawet najlepsze marki.
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: Mist dodano: 20 kwie 2018, 17:28

Ciekawe, chciałem się zapisać na jazdę testową, tak jak p.t. Doradca zaprasza w linku, ale zonk... u mnie ta strona jest martwa, nic nie da się wpisać. Czy ktoś z Was też miał taki problem?
mist
"nie jest błędem zrobić błąd, błędem jest trwanie w błędzie"
Awatar użytkownika
Mist
Klubowicz

Motocykl: Junak M12, FLSTCI
Tel. kom.: 726230066

Postautor: tymondemon dodano: 24 kwie 2018, 14:37

Jack pisze:Jazd testowych w każdym salonie, to często nie organizują nawet najlepsze marki.

wpisałem nazwę swojej małej miejscowości (serio mała miejscowość pod wrocławiem) i przeszło. Ciekawe czy będę musiał jechać do wrocka aby go przetestować czy faktycznie u mnie w mieście będę mógł pojeździć
Mist pisze:Ciekawe, chciałem się zapisać na jazdę testową, tak jak p.t. Doradca zaprasza w linku, ale zonk... u mnie ta strona jest martwa, nic nie da się wpisać. Czy ktoś z Was też miał taki problem?

u mnie przeszło ale z informacją, że przez duże zainteresowanie odezwą się do mnie w maju aby umówić się na jazdę próbną... Szkoda no ale trudno, poczekam bo chętnie sprawdzę go na żywo a nie tylko na youtube
tymondemon
Forumowicz

Motocykl: jeszcze brak

Postautor: DoradcaOnlineBajaj dodano: 24 kwie 2018, 19:56

Mist pisze:Ciekawe, chciałem się zapisać na jazdę testową, tak jak p.t. Doradca zaprasza w linku, ale zonk... u mnie ta strona jest martwa, nic nie da się wpisać. Czy ktoś z Was też miał taki problem?

Witaj Mist,
Sprawdziłem przed chwilą stronę przy pomocy trzech przeglądarek i wszystko powinno działać poprawnie. Jeżeli jeszcze nie próbowałeś to skorzystaj z innej przeglądarki, np. Chrome. Często jest to najlepsze rozwiązanie na tego typu problemy.
Piotrek
Doradca Online Bajaj
www.testujdominar400.pl
DoradcaOnlineBajaj
Forumowicz

Postautor: DoradcaOnlineBajaj dodano: 24 kwie 2018, 20:01

tymondemon pisze:u mnie przeszło ale z informacją, że przez duże zainteresowanie odezwą się do mnie w maju aby umówić się na jazdę próbną... Szkoda no ale trudno, poczekam bo chętnie sprawdzę go na żywo a nie tylko na youtube

Witaj tymondemon,

Bardzo się ciesze, że zainteresowanie Dominarem400 wciąż rośnie! Pamiętaj, maj już za 6 dni więc nie będziesz musiał aż tak długo czekać na swoją jazdę testową! :)

Piotrek
Doradca Online Bajaj
DoradcaOnlineBajaj
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...