nie wchodzi na wysokie obroty

nie wchodzi na wysokie obroty

Postautor: kejdzej dodano: 18 maja 2013, 08:13

Witam, koledzy mam taki maly problem,motor nie wchodzi mi na obroty po dodaniu gazu,dławi sie i po chwili gasnie jest to CTM-250-3 taki zipp raven lub romet r-250 moze ktos z was mial podobny problem?Moze wystarczy wyregulowac gaznik?ktos wie jak sie to robi???
kejdzej
Forumowicz

Motocykl: CTM250-3

Re: nie wchodzi na wysokie obroty

Postautor: Michoł dodano: 19 maja 2013, 18:41

Powiedz mi kiedy ci się to stało. Tak nagle, że moto poprzedniego dnia było cacy a nazajutrz się zdupiło? Czy ostatnio robiłeś maszynie we własnym zakresie przegląd? Sprawdzałeś filtry, świece, przewody itd.? Czy jest to twój dopiero co kupiony nabytek i nic nie wiesz?
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Postautor: Michał_66 dodano: 19 maja 2013, 19:06

Tak mi się wydaje że kolega Kejdzej coś pogrzebał bo patrząc po postach ostatnio poszukiwał schematu gaźnika :)
tak że kolego powiedz co robiłeś a łatwiej będzie znaleść przyczynę niedomagania
Michał_66

Postautor: kejdzej dodano: 20 maja 2013, 09:39

motocykl jest nowy długo stał,na poczatku nie chcial odpalac, wkoncu odpalil po wymontowaniu i oczyszczeniu gaznika, motor chodzi na wolnych obrotach, na wysokie nie wchodzi, gasnie
kejdzej
Forumowicz

Postautor: Deamiens dodano: 20 maja 2013, 09:52

Na mój gust po odkręceniu gazu nie dostaje (wystarczająco) paliwa i z powodu zbyt dużej ilości powietrza gaśnie. Jeśli faktycznie tak jest, to powodów może być sporo - od zbyt nisko opuszczonej iglicy do popękanych membran. Ew. z drugiej strony może być jakiś problem z dolotem powietrza i go zalewa. Trudno powiedzieć cokolwiek na podstawie pobieżnego opisu. Na początek wykręć świece, jak są czarne to jedynie w celach testowych wyjmij filtr powietrza. Bo zakładam, że ssanie wyłączyłeś.
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Postautor: kejdzej dodano: 20 maja 2013, 10:01

Deamiens pisze:Na mój gust po odkręceniu gazu nie dostaje (wystarczająco) paliwa i z powodu zbyt dużej ilości powietrza gaśnie. Jeśli faktycznie tak jest, to powodów może być sporo - od zbyt nisko opuszczonej iglicy do popękanych membran. Ew. z drugiej strony może być jakiś problem z dolotem powietrza i go zalewa. Trudno powiedzieć cokolwiek na podstawie pobieżnego opisu. Na początek wykręć świece, jak są czarne to jedynie w celach testowych wyjmij filtr powietrza. Bo zakładam, że ssanie wyłączyłeś.

ssanie wyłączone świece czarne
kejdzej
Forumowicz

Wróć do inne motocykle...