Diabolini XZ250R wibracje podczas jazdy z większą prędko

Postautor: kubajk2 dodano: 24 mar 2011, 13:09

Witam, już dawno miałem dodać zdjęcia motorka ale że nie miałem przez cały tydzień internetu i dalej nie mam, ale (dobrze że w McDonaldzie jest hotspot :)) ) w końcu chce pokazać jak motor wygląda, dodaje kilka zdjęć, pozdrawiam !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kubajk2

Postautor: abu dodano: 03 kwie 2011, 10:18

Kubajk2 i co z wibracjami? Daj znać jak poszła regulacja.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Postautor: kubajk2 dodano: 11 kwie 2011, 20:31

Sorry że dawno nie pisałem nic, po oględzinach moich własnych znalazłem że od głównej śruby która trzyma silnik do ramy nie było nakrętki i śruba była sama sobie, kiedy zostało to dokręcone wibracje zmniejszyły się w pewnym stopniu, zostały wyregulowane zawory ale w sumie dalej jest tak że wibracje dalej występują ale mniejsze tak że narazie nie narzekam bo było gorzej a teraz jest znośnie. teraz mocy brakuje ;) jest tam silnik 250 jednocylindrowy chłodzony cieczą około 20 KM, jest jakaś opcja żeby zwiększyć moc takiego silnika ?? podobno wymiana modułu na sportowy podniesie trochę moc silnika czy to prawda?? są jeszcze jakieś możliwości ??
kubajk2

Postautor: Mateusz dodano: 12 kwie 2011, 12:24

W moduły się nie baw, to jest chwyt, ponieś iglicę, zmień dyszę, tłumik może wybebesz
.
Awatar użytkownika
Mateusz
Forumowicz

Motocykl: Honda NSR 125

Postautor: abu dodano: 12 kwie 2011, 18:57

kubajk2 pisze:... jest tam silnik 250 jednocylindrowy chłodzony cieczą około 20 KM, jest jakaś opcja żeby zwiększyć moc takiego silnika ?? podobno wymiana modułu na sportowy podniesie trochę moc silnika czy to prawda?? są jeszcze jakieś możliwości ??

Wymiana motoru na taki z silnikiem dwusuwowym o tej samej pojemności.
Mateusz pisze:W moduły się nie baw, to jest chwyt, ponieś iglicę, zmień dyszę, tłumik może wybebesz.

Mateusz, a widziałeś ten motor? Przecież w nim jest tłumik przelotowy.
Dlatego należy uważać co komu się radzi.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Postautor: kubajk2 dodano: 12 kwie 2011, 20:17

czyli ciężko żeby jakoś podnieś moc ?? bo mam ten motor 4 miesiące i trochę szkoda mi go sprzedawać już żeby kupić jakiegoś dwusuwa, wole jednak czterosuwowy silnik bo nie ma takiego reżimu z wymienianiem cylindrów, pierścieni itp.. podoba mi się honda crf250r ale no narazie nie mam funduszy na taki sprzęt wiec ciesze sie narazie z tego co mam ;d
kubajk2

Postautor: Deamiens dodano: 12 kwie 2011, 22:12

offtop:

Może i silnik dwusuwowy, zwłaszcza wysilony, zużywa się szybko i pali sporo, ale za to jakie ma pier**** przy tej samej pojemności! Choć jedynie przy obrotach zbliżonych do maksymalnych...
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Postautor: kubajk2 dodano: 14 kwie 2011, 00:41

Tak wiem ale narazie nie zmieniam motocykla więc nie mam się co martwic :] planuje zmienić zębatkę tylna na większa żeby był mocniejszy na kole tylnym trochę żeby na podjazdach lepiej szedł, przy zmianie zębatki trzeba wymieniać łańcuch na większy?? bo mam teraz zębatkę 47 zębów a możliwe że kupie 60 bo taka jest na stronie diabolini dostępna. była kiedyś 54 chyba czy 55 ale nie maja już takiej.. :/ :/

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 13:32 --

Jednak, kupie zębatkę 54 zęby ;d maja już na str diabolini.pl :))
kubajk2

Postautor: kubajk2 dodano: 19 kwie 2011, 22:10

czy muszę wymieniać łańcuch na większy skoro chce wymienić tylna zębatkę na większą ??? mam zębatkę 47 zębów a zamówiłem sobie 54, wydaje mi się że łańcuch powinien pasować w sumie, ale nie wiem.
kubajk2

Postautor: Luca dodano: 20 kwie 2011, 12:33

Najprawdopodobniej stary łańcuch będzie za krótki.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Poprzednia

Wróć do inne motocykle...